De Zweef MA 1 – Voorwaarts/ Activia MA1 0-1

Nu de strijd om het kampioenschap helaas verloren is likt het team zijn wonden van de zware strijd die afgelopen Zaterdag is gestreden. Myrthe, Celine en Marel kwamen zo uit de strijd dat ze niet meer konden voetballen of kieperen afgelopen Woensdag 7 mei.

De trainer heeft daarom een beroep gedaan op 3 meiden uit de MB1, nl Britt Delver, Manon Lammers en Merijn Vos, 2 meiden kende het team al maar Merijn was voor iedereen een onbekende op voetbal gebied, 15 jaar jong is ze en ze speelde gisteren alsof ze al jaren in MA1 speelde een meid om in gaten te houden voor de toekomst.

De trainer moest nood gedwongen enkele meiden op een andere plek neer zetten omdat anders de plekken onbezet waren. Maar dat mag toch tegen de onderste geen probleem zijn.

De aftrap is genomen door de Zweef, bal gaat terug naar Julia deze speelde de bal op Marith zij speelt Charon aan de keeper van vanavond zij trap de het veld weer in bij een tegenstander in de voeten, Julia te slap in het duel gevolg een voorzet Charon niet al te sterk met zijn redding en dank je wel zei de tegenstander binnen 1 minuut 1-0 achter. Niks aan de hand toch, uit met 4-0 gewonnen!!!!! De Zweef begint weer met een aftrap de bal gaat terug naar Julia speelt de naar de zijkanten maar daar wordt bal verlies geleden Julia gaat helpen maar tot overmaat van ramp verdraaid ze haar knie einde wedstrijd Julia hopelijk niet einde seizoen. Wissel Merijn Vos erin nu had de trainer nog maar 1 wissel binnen 10 minuten had de trainer geen wissel meer Joyce viel geblesseerd uit maar kan misschien na de rust verder voetballen (gelukkig). Manon nam de plaats van Esmee over als voorstopper en Esmee werd onze rechtsback. De meiden kregen echt wel kansen maar helaas had Marith zijn vizier niet op scherp staan. RUST

Charon de keepster zag het niet meer zitten in de goal, ze was “niet lekker te passe” zei ze. Suzanne zei ik ga wel kieperen misschien wel de eerste keer!!! Ze deed het heel goed, Kristie de plaats van Suzanne in genomen en Joyce de plek van Kristie die vandaag in de spits stond. De tweede helft moest het gebeuren gelijk in de aanval, een corner volgde, goede voorzet van Merle werd helaas niet om gezet in een doelpunt. Volgende aanval Joyce alleen op de goal de bal te ver voor zich uit, Felicia alleen richting het goal de laatste vrouw was haar te machtig. Joyce valt voor de tweede keer uit, Charon in de spits, met zijn snelheid en kwaliteiten moet er toch een doelpunt vallen helaas was zij ook niet bij machte om vanavond te scoren, Eline ging nog maar eens keer weer voorop in de strijd maar ook bij haar ging het kaarsje langzaam uit. De trainer had op het laatst wel 5 meiden kunnen wisselen maar helaas was hij door de wissels heen. Het kaarsje ging die avond langzaam uit voor De Zweef MA1.

De meiden uit MB1 ontzettend bedankt voor jullie inzet en dat jullie MA1 uit de brand hebt geholpen.

Girll of the match was vandaag Merle Westra. Ze heeft vandaag met heel veel pijn de hele wedstrijd moeten voetballen en ze bleef tot de 90 minuut knokken.

Zaterdag de laatste wedstrijd voor dit MA1 team, we spelen om 12.30 uur uit bij SVZW in Wierden. Maar ook de laatste wedstrijd voor onze trouwe grensrechter Marcel ten Dam, na 4 jaar legt hij de vlag neer. Ook de trainer Harry stop als jeugd trainer, hij gaat volgend jaar vrouwen 1 trainen en coachen.