Alle berichten van bertvdw

De Zweef MB1 – HHC MB2 d.d. 27/5/15

De Zweef MB1 - HHC MB2 d.d. 27/5/15Met de overwinning op Juventa MB1 zijn wij de voorjaarscompetitie op een keurige 2e plaats geëindigd, mooie prestatie meiden !!
Aanstaande woensdag spelen wij onze laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, ben benieuwd of onze tegenstander dit keer wel komt opdagen.
Programma woensdag 27 mei 2015:
De Zweef MB1 – HHC MB2
Aanwezig clubhuis De Zweef: 18.00 uur
Aanvang wedstrijd: 19.00 uur
Wassen: Margot

PH MB1 – De Zweef MB1 d.d. 12/5/15

PH MB1 – De Zweef MB1

PH MB1 - De Zweef MB1 d.d. 12/5/15Blijven we in de race voor het kampioenschap ?
Programma dinsdag 12 mei 2015:
PH MB1 – De Zweef MB1
Aanwezig clubhuis De Zweef: 17.30 uur
Aanvang wedstrijd: 19.00 uur
Rijden: Alishya, Merijn, Britt, Estee (i.p.v. Ellen) + Demi
Wassen: Merijn

Afsluiting seizoen MA1

De laatste wedstrijd van dit MA1 zit erop, MA1 een team die in 2014 kampioen werd, een eerste kampioenschap voor sommige meiden en begeleiding (Marcel). Maar ook een groep meiden die binnen het veld geen vriendinnen waren maar op het moment dat er een biertje op tafel stond was alles vergeten en werd er geklets over uit gaan en wat  daar allemaal bij hoort. Ook een team waar in meiden zitten die veel voor de Zweef willen doen zo zijn er meiden die al een paar jaar de jeugdige meiden van training voor zien en op zaterdag hun begeleiden, ook een team dat veel pech heeft gekend met enkele zware blessures die ons het tweede kampioenschap heeft gekost. Aan alles komt een eind zo ook aan een MA1 team die als ze willen tot grootste prestaties kon komen zie vorig jaar tegen Nieuwleusen MA1 en in Januari de playbackshow.

Tot slot heb ik over iedereen nog een verhaaltje zitten te bedenken,

Marcel:
Was 4 jaar lang Rene en Harry zijn steun en toeverlaat, een onmisbare schakel in het geheel ontzettend bedankt voor je steun en het vlaggen, rijden  van heel veel wedstrijden voor MA1.

Joyce:
Keepster, danseres, zwaar geblesseerd en terug komen als voetbalster om het team te helpen. Ik heb ontzettend mooie trainingsavonden op dinsdag samen met jou gehad Joyce. Misschien stoppen anders veel plezier in MA1 zonder je vriendin Julia.

Felicia:
Leidster, vechter iemand die nooit op geeft.  Een meid die iedereen in zijn team wil hebben. Rene zal blij met je zijn. Hopelijk ga je een rustige periode te gemoed. Veel succes en plezier in vrouwen 2.

Julia:
Aanvoerster, altijd spelen in het belang van het team. Je bent onder Harry en Linda begonnen en gaat nu verder alleen met Harry. Heel veel plezier en succes in vrouwen 1.

Esmee:
De stille diesel in het team, een meid met ontzettend veel inzet en altijd aanwezig, menig spits werd gek van haar. Ook Rene zal ontzettend blij zijn dat je bij hem in het team komt. Veel plezier in vrouwen2 .

Kristie:
Een meid die niet van stoppen weet en door gaat tot ze erbij neervalt, en dan weer opstaat om de volgende bal weg te kunnen trappen. En als ze de turbo aan zette dan was ze niet te stoppen. Heel veel succes in vrouwen1.

Suzanne:
Die had het niet echt gemakkelijk onder Harry, Harry had hele andere ideeën dan Rene. Suzanne een meid die net zo fanatiek is als zijn trainer en alleen maar wil winnen en dat is voor sommige best lastig geweest.

Eline:
Studente woont al een jaar op zich zelf, maar hield wel de zaterdag vrij om bij zijn MA1 team te kunnen zijn. In het veld was ze Floris Nightingale bij ieder blessure een handje in de rug.  Ik heb je zien komen in Twello en zien gaan in Nijverdal bedankt voor al die mooie jaren die we samen hebben gehad bij de Zweef.

Charon:
Een jonge meid die van Des komt om bij De Zweef te voetballen, wat heb ik mijn ogen uitgekeken bij Den Ham uit,  een super talent had zich aan gemeld. Zo jong is ze niet meer maar een talent is ze zeker nog, ook heeft zij een hele vervelende periode achter de rug. Charon heel veel plezier volgend jaar in MA1.

Merle:
Een meid die het niet zag zitten met Harry als trainer, maar later wel tevreden met hem was.  Een goal zullen we van haar nooit vergeten Avanti W uit. Helaas had je niet veel geluk met je Knieën Merle, laat vrouwen 2 juichen met een mooie goal van je linker been.

Sharon:
De jongste telg van dit team, was eerst zoekende tussen al die grote meiden heeft toch wel zijn plekje gevonden, beste wedstrijd van haar waren Go Ahead Kampen en voorwaarts/Activia. Veel succes in MA1.

Marel:
Een speelster die je helemaal gek kan maken met zijn demarrages  langs de lijn, miste een kampioenschap omdat ze nog te jong was. Marel weet nog niet wat ze gaat doen, bedankt voor een fijn en mooi jaar MA1

Myrthe:
Top scorer aller tijden bij De Zweef Meiden, ME6 kampioen gemaakt in Wijhe met 2 doelpunten, MA1 kampioen gemaakt met zo’n 40 doelpunten, Een spits die altijd en overal scoort, ook volgend jaar weer  in MA1.

Marith:
Als zij het op een lopen zet dan is ze door niemand in te halen. Zien komen in MD5 afscheid nemen in MA1. Heel veel succes in Engeland met je stage. En na de winter in MA1.

Annemijn:
Een speelster met zoveel door zet vermogen, maar ook eentje die altijd wilde winnen. Helaas heeft een blessure haar bijna een jaar voetbal gekost, misschien MA1 ook wel het kampioenschap. Hopelijk zien we je straks weer strijden voor iedere meter in vrouwen 2.

Anouk:
Wat heb jij een pech gehad zo’n anderhalf jaar geleden, gelukkig hebben we je nog op het trainingsveld kunnen bewonderen.  MA1 heeft je gemist. Hopelijk speel je volgend seizoen elke week je wedstrijd in vrouwen 2.

Celine:
Speciaal woord van dank aan jou, je hebt afgelopen seizoen niet veel vrije tijd gehad omdat je elke weekend 2 wedstrijden keeperde Vrouwen 2 en MA1. Ik wil je namens MA1 bedanken voor al je tijd die je beschikbaar hebt gesteld om te kunnen keeperen voor dit team.

 

De Zweef MA 1 – Voorwaarts/ Activia MA1 0-1

Nu de strijd om het kampioenschap helaas verloren is likt het team zijn wonden van de zware strijd die afgelopen Zaterdag is gestreden. Myrthe, Celine en Marel kwamen zo uit de strijd dat ze niet meer konden voetballen of kieperen afgelopen Woensdag 7 mei.

De trainer heeft daarom een beroep gedaan op 3 meiden uit de MB1, nl Britt Delver, Manon Lammers en Merijn Vos, 2 meiden kende het team al maar Merijn was voor iedereen een onbekende op voetbal gebied, 15 jaar jong is ze en ze speelde gisteren alsof ze al jaren in MA1 speelde een meid om in gaten te houden voor de toekomst.

De trainer moest nood gedwongen enkele meiden op een andere plek neer zetten omdat anders de plekken onbezet waren. Maar dat mag toch tegen de onderste geen probleem zijn.

De aftrap is genomen door de Zweef, bal gaat terug naar Julia deze speelde de bal op Marith zij speelt Charon aan de keeper van vanavond zij trap de het veld weer in bij een tegenstander in de voeten, Julia te slap in het duel gevolg een voorzet Charon niet al te sterk met zijn redding en dank je wel zei de tegenstander binnen 1 minuut 1-0 achter. Niks aan de hand toch, uit met 4-0 gewonnen!!!!! De Zweef begint weer met een aftrap de bal gaat terug naar Julia speelt de naar de zijkanten maar daar wordt bal verlies geleden Julia gaat helpen maar tot overmaat van ramp verdraaid ze haar knie einde wedstrijd Julia hopelijk niet einde seizoen. Wissel Merijn Vos erin nu had de trainer nog maar 1 wissel binnen 10 minuten had de trainer geen wissel meer Joyce viel geblesseerd uit maar kan misschien na de rust verder voetballen (gelukkig). Manon nam de plaats van Esmee over als voorstopper en Esmee werd onze rechtsback. De meiden kregen echt wel kansen maar helaas had Marith zijn vizier niet op scherp staan. RUST

 Charon de keepster zag het niet meer zitten in de goal, ze was “niet lekker te passe” zei ze. Suzanne zei ik ga wel kieperen misschien wel de eerste keer!!! Ze deed het heel goed, Kristie de plaats van Suzanne in genomen en Joyce de plek van Kristie die vandaag in de spits stond. De tweede helft moest het gebeuren gelijk in de aanval, een corner volgde, goede voorzet van Merle werd helaas niet om gezet in een doelpunt. Volgende aanval Joyce alleen op de goal de bal te ver voor zich uit, Felicia alleen richting het goal de laatste vrouw was haar te machtig. Joyce valt voor de tweede keer uit, Charon in de spits, met zijn snelheid en kwaliteiten moet er toch een doelpunt vallen helaas was zij ook niet bij machte om vanavond te scoren, Eline ging nog maar eens keer weer voorop in de strijd maar ook bij haar ging het kaarsje langzaam uit. De trainer had op het laatst wel 5 meiden kunnen wisselen maar helaas was hij door de wissels heen. Het kaarsje ging die avond langzaam uit voor De Zweef MA1.

De meiden uit MB1 ontzettend bedankt voor jullie inzet en dat jullie MA1 uit de brand hebt geholpen.

Girll of the match was vandaag Merle Westra. Ze heeft vandaag met heel veel pijn de hele wedstrijd moeten voetballen en ze bleef tot de 90 minuut knokken.

Zaterdag de laatste wedstrijd voor dit MA1 team, we spelen om 12.30 uur uit bij SVZW in Wierden. Maar ook de laatste wedstrijd voor onze trouwe grensrechter Marcel ten Dam, na 4 jaar legt hij de vlag neer. Ook de trainer Harry stop als jeugd trainer, hij gaat volgend jaar vrouwen 1 trainen en coachen.                                                                  

De Zweef MA1 – Avant-W MA1 (1-4)

Zaterdag 2 mei was de zaterdag van wie wordt er kampioen???
en blijft de Zweef MA1 op koers? Wordt het een auto die naar de sloop gaat!!!
De Trainer liet het team anders spelen dan wat de meiden
gewend zijn; 1-4-4-2 spelen……. normaal speelt hij
altijd 1-4-3-3 hopelijk kunnen we zo de tegenstander verassen.
Felicia had de zware taak om het beste meisje van Avanti uit te schakelen. Getracht werd de ruimte creëren om Julia vrij te krijgen en die zou op haar beurt Myrthe en Marelinstelling zou kunnen brengen om te scoren. We moesten wel anders spelen omdat we uit bij Avanti vooral in de lucht zijn afgetroefd. 
Het pakte goed uit wat Harry vertelde, de eerste twee kansen waren voor de Zweef MA1.  Een bal net voorlangs; Marel kwam een dikke teen tekort, volgende kans was voor Myrthe maar helaas stond de keepster in de weg. Ook Avanti wilde graag winnen vandaag want dan waren zij kampioen, zo ging de eerste beste aanval van hun in
twee momenten hoog over.Volgende aanval was weer van de Zweef. Julia ging in volle snelheid richting doel helaas speelde ze de bal iets te ver voor zich uit.Weer volgde er een aanval van de Zweef meiden,
Charon kon net niet langs haar tegenstander komen een corner volgde, ook deze bal werd geen goal. Avanti trok weer ten aanval, iets te slap ingrijpen van de Zweef werd door een speelster van Avanti met een goede schuiver in deverre hoek afgemaakt Celine was kansloos.Ook ging de tegenstander het fysieke geweld niet uit de weg helaas moest Myrthe geblesseerd uit vallen, achteraf met twee gekneusde ribben een heel groot verlies voor MA1 want zij is wel doelpuntenmaker van MA1. Maar de meiden trokken weer ten aanval. Marel was net iets eerder bij de bal als haar tegenstander maar deze zette een perfecte sliding in, maar helaas voor Marel kwam ze verkeerd terecht en moest gewisseld worden.  Na een bezoek aan het ziekenhuis kwam de uitslag een ingescheurd kapsel.
Tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-0 voor Avanti vanaf de achterlijn komt er voorzet. Marith deed haar uiterste best om
een goal te voorkomen maar helaas trapte ze in eigen goal.

Rust……

Tussenstand 0-2, een zeer goed gespeelde eerste helft, het klopte precies wat de trainer vertelde voor de wedstrijd, maar als je
twee belangrijke meiden voorin moet missen door blessures dan wordt het wel heel moeilijk om een 2-0 achterstand weg te
werken.De tweede helft waren we niet meer bij machte om Avanti pijn te doen, ze liepen uit naar 4-0.
Eline dacht “vorig jaar was ik de beste speelster tegen Avanti, ik zal effe laten zien waarom”, na 2 doelpogingen vloog de bal
prachtig de kruising in. Toch nog een beetje de eer gered dank zij Eline.
Ik wil Michelle Kapteyn onzettend bedanken dat ze in de rust haar tas heeft opgehaaldom de meiden te helpen, dank je wel
Michelle. Scheidsrechter Robbin Wissink bedankt voor je goede leiding. Ouders en toeschouwers bedankt voor jullie komst.

Avanti -W gefeliciteerd met jullie kampioenschap, jullie waren een mooi team om tegen te voetballen.
Marel en Myrthe van harte beterschap en hopelijk zijn jullie snelweer hersteld van deze blessures.
Op basis van de eerste helft verdiend het hele team de titel girl off the match, maar ik wil er eentje er tussen uit halen die een
dikke pluim verdiendomdat ze er elke keer weer staat ondanks dat ze de laatste weken zoveel heeft mee gemaakt.
Felicia het team is ontzettend trots op je.

De koers auto heb ik naar de Wema gebracht en gezegd maak hem maar klaar voor volgend seizoen wie weet pak ik dan wel de titel met vrouwen 1, helaas zit het voor deze groep A meiden en begeleiding niet in.
Nog twee wedstrijden te spelen a.s. woensdag om half 8 thuis tegen Voorwaarts/Activia en daarna nog uit tegen SVZW aanvang half 1.

 

Quick 20 MA1 – De Zweef MA1

Blijft MA1 op koers???????

De koers heeft na de nederlaag van vorige week blikschade opgelopen, hopelijk blijft het na deze wedstrijd tot blikschade misschien is hij wel bij de Wema geweest en is de schade hersteld, ook omdat de concurrent een lastige wedstrijd heeft.
De trainer begint zijn wedstrijd verhaal met 4, nog 4 wedstrijden voor de MA1 in dit seizoen dan is het gebeurt voor enkele meiden als junior en gaan ze naar de senioren of stoppen met voetballen ivm studie.
Quik 20 was een tijdje terug een hele lastige tegenstander voor de meiden de wind was toen een zeer bepalende factor, tweede helft mee leverde toen toch nog 3 goals op. Dus vol frisse moed naar Oldenzaal waar in de maand februari boeskoolstad heet.
De trainer had de boel door elkaar gegooid om zo iedereen scherp te krijgen en meer power op het middenveld te krijgen moest Julia haar plekje achterin afstaan aan Felicia. Julia schoof door naar het middenveld dit pakte eigenlijk goed uit via een mooie aanval van de meiden was de tegenstander zo galant om de 0-1 in te koppen. Met nog 4 minuten te voetballen was het rust maar wat gebeurt er, komt een meid van Quick aan de bal en passeert 3 meiden en laat Celine kansloos in de verre hoek. Balen omdat in de 43 min de 1-1 valt.
De meiden aanwijzingen gegeven en proberen hun koppies weer omhoog te krijgen ze zaten er goed door heen. Ze begonnen weer vol moed aan de tweede helft die knap vervelend werd. Veel ruzies in het veld. Van beide kanten werden de meiden proef gesteld om zich  netjes te gedragen.  Na tien minuten komt er een afstand schot en deze wordt van richting veranderd en keeper Celine is kansloos.
De meiden lieten het er niet bij zitten corner op corner volgde, enkele vrije trappen mochten niet leiden tot een doelpunt. Helaas zag de scheids twee zuivere penalty’s over het hoofd.  Eén kon ik niet goed zien. De scheids ook niet van uit zijn positie maar volgens de meiden sloeg zij de bal weg, maar de tweede stond hij nog geen meter van af zelfs de tegenstander zeiden zuiver penalty, helaas niet gekregen. Einde wedstrijd 2-1 voor Quick 20. 
Al gebeld met de Wema en gezegd je moet er een deuk uit halen om ons weer op koers te krijgen, komt daar de meiden binnen gerend met een goed bericht de concurrent speelt gelijk, Wema gebeld met het is nog een deukje. 
Toeschouwers bedankt dat jullie weer gekomen zijn om MA1 aan te moedigen.
As Zaterdag de topper in de eerste klasse:
De Zweef MA1 – Avanti W MA1 aanvang half 3.

De Zweef MA1 6 verlies punten en Avanti W 7 verlies punten

Wie wordt er kampioen?????…….

Girl off the Match: Julia Wennemers

Juventa’12 MB1D – De Zweef MB1

Juventa'12 MB1D - De Zweef MB1 d.d. 25/4/15Pakken we zaterdag de 2e plek terug van Juventa ?
Programma zaterdag 25 april 2015:
Juventa’12 MB1D – De Zweef MB1
Aanwezig clubhuis De Zweef: 12.45 uur
Aanvang wedstrijd: 14.00 uur
Rijden: Melissa, Manon, Marie-Elle + Lori
Wassen: Marie-Elle

De Zweef MB1 – Blauw Wit’66 MB1

De Zweef MB1 – Blauw Wit’66 MB1 d.d. 18/4/15

Aanstaande zaterdag is Blauw Wit uit Holten onze tegenstander. Een taaie ploeg waar wij in de voorbereiding vriendschappelijk gelijk tegen hebben gespeeld.
Programma zaterdag 18 april 2015:
De Zweef MB1 – Blauw Wit’66 MB1
Aanwezig clubhuis De Zweef: 11.30 uur
Aanvang wedstrijd: 12.30 uur
Wassen: Maudy