Categorie archief: MA1

Afsluiting seizoen MA1

De laatste wedstrijd van dit MA1 zit erop, MA1 een team die in 2014 kampioen werd, een eerste kampioenschap voor sommige meiden en begeleiding (Marcel). Maar ook een groep meiden die binnen het veld geen vriendinnen waren maar op het moment dat er een biertje op tafel stond was alles vergeten en werd er geklets over uit gaan en wat  daar allemaal bij hoort. Ook een team waar in meiden zitten die veel voor de Zweef willen doen zo zijn er meiden die al een paar jaar de jeugdige meiden van training voor zien en op zaterdag hun begeleiden, ook een team dat veel pech heeft gekend met enkele zware blessures die ons het tweede kampioenschap heeft gekost. Aan alles komt een eind zo ook aan een MA1 team die als ze willen tot grootste prestaties kon komen zie vorig jaar tegen Nieuwleusen MA1 en in Januari de playbackshow.

Tot slot heb ik over iedereen nog een verhaaltje zitten te bedenken,

Marcel:
Was 4 jaar lang Rene en Harry zijn steun en toeverlaat, een onmisbare schakel in het geheel ontzettend bedankt voor je steun en het vlaggen, rijden  van heel veel wedstrijden voor MA1.

Joyce:
Keepster, danseres, zwaar geblesseerd en terug komen als voetbalster om het team te helpen. Ik heb ontzettend mooie trainingsavonden op dinsdag samen met jou gehad Joyce. Misschien stoppen anders veel plezier in MA1 zonder je vriendin Julia.

Felicia:
Leidster, vechter iemand die nooit op geeft.  Een meid die iedereen in zijn team wil hebben. Rene zal blij met je zijn. Hopelijk ga je een rustige periode te gemoed. Veel succes en plezier in vrouwen 2.

Julia:
Aanvoerster, altijd spelen in het belang van het team. Je bent onder Harry en Linda begonnen en gaat nu verder alleen met Harry. Heel veel plezier en succes in vrouwen 1.

Esmee:
De stille diesel in het team, een meid met ontzettend veel inzet en altijd aanwezig, menig spits werd gek van haar. Ook Rene zal ontzettend blij zijn dat je bij hem in het team komt. Veel plezier in vrouwen2 .

Kristie:
Een meid die niet van stoppen weet en door gaat tot ze erbij neervalt, en dan weer opstaat om de volgende bal weg te kunnen trappen. En als ze de turbo aan zette dan was ze niet te stoppen. Heel veel succes in vrouwen1.

Suzanne:
Die had het niet echt gemakkelijk onder Harry, Harry had hele andere ideeën dan Rene. Suzanne een meid die net zo fanatiek is als zijn trainer en alleen maar wil winnen en dat is voor sommige best lastig geweest.

Eline:
Studente woont al een jaar op zich zelf, maar hield wel de zaterdag vrij om bij zijn MA1 team te kunnen zijn. In het veld was ze Floris Nightingale bij ieder blessure een handje in de rug.  Ik heb je zien komen in Twello en zien gaan in Nijverdal bedankt voor al die mooie jaren die we samen hebben gehad bij de Zweef.

Charon:
Een jonge meid die van Des komt om bij De Zweef te voetballen, wat heb ik mijn ogen uitgekeken bij Den Ham uit,  een super talent had zich aan gemeld. Zo jong is ze niet meer maar een talent is ze zeker nog, ook heeft zij een hele vervelende periode achter de rug. Charon heel veel plezier volgend jaar in MA1.

Merle:
Een meid die het niet zag zitten met Harry als trainer, maar later wel tevreden met hem was.  Een goal zullen we van haar nooit vergeten Avanti W uit. Helaas had je niet veel geluk met je Knieën Merle, laat vrouwen 2 juichen met een mooie goal van je linker been.

Sharon:
De jongste telg van dit team, was eerst zoekende tussen al die grote meiden heeft toch wel zijn plekje gevonden, beste wedstrijd van haar waren Go Ahead Kampen en voorwaarts/Activia. Veel succes in MA1.

Marel:
Een speelster die je helemaal gek kan maken met zijn demarrages  langs de lijn, miste een kampioenschap omdat ze nog te jong was. Marel weet nog niet wat ze gaat doen, bedankt voor een fijn en mooi jaar MA1

Myrthe:
Top scorer aller tijden bij De Zweef Meiden, ME6 kampioen gemaakt in Wijhe met 2 doelpunten, MA1 kampioen gemaakt met zo’n 40 doelpunten, Een spits die altijd en overal scoort, ook volgend jaar weer  in MA1.

Marith:
Als zij het op een lopen zet dan is ze door niemand in te halen. Zien komen in MD5 afscheid nemen in MA1. Heel veel succes in Engeland met je stage. En na de winter in MA1.

Annemijn:
Een speelster met zoveel door zet vermogen, maar ook eentje die altijd wilde winnen. Helaas heeft een blessure haar bijna een jaar voetbal gekost, misschien MA1 ook wel het kampioenschap. Hopelijk zien we je straks weer strijden voor iedere meter in vrouwen 2.

Anouk:
Wat heb jij een pech gehad zo’n anderhalf jaar geleden, gelukkig hebben we je nog op het trainingsveld kunnen bewonderen.  MA1 heeft je gemist. Hopelijk speel je volgend seizoen elke week je wedstrijd in vrouwen 2.

Celine:
Speciaal woord van dank aan jou, je hebt afgelopen seizoen niet veel vrije tijd gehad omdat je elke weekend 2 wedstrijden keeperde Vrouwen 2 en MA1. Ik wil je namens MA1 bedanken voor al je tijd die je beschikbaar hebt gesteld om te kunnen keeperen voor dit team.

 

De Zweef MA 1 – Voorwaarts/ Activia MA1 0-1

Nu de strijd om het kampioenschap helaas verloren is likt het team zijn wonden van de zware strijd die afgelopen Zaterdag is gestreden. Myrthe, Celine en Marel kwamen zo uit de strijd dat ze niet meer konden voetballen of kieperen afgelopen Woensdag 7 mei.

De trainer heeft daarom een beroep gedaan op 3 meiden uit de MB1, nl Britt Delver, Manon Lammers en Merijn Vos, 2 meiden kende het team al maar Merijn was voor iedereen een onbekende op voetbal gebied, 15 jaar jong is ze en ze speelde gisteren alsof ze al jaren in MA1 speelde een meid om in gaten te houden voor de toekomst.

De trainer moest nood gedwongen enkele meiden op een andere plek neer zetten omdat anders de plekken onbezet waren. Maar dat mag toch tegen de onderste geen probleem zijn.

De aftrap is genomen door de Zweef, bal gaat terug naar Julia deze speelde de bal op Marith zij speelt Charon aan de keeper van vanavond zij trap de het veld weer in bij een tegenstander in de voeten, Julia te slap in het duel gevolg een voorzet Charon niet al te sterk met zijn redding en dank je wel zei de tegenstander binnen 1 minuut 1-0 achter. Niks aan de hand toch, uit met 4-0 gewonnen!!!!! De Zweef begint weer met een aftrap de bal gaat terug naar Julia speelt de naar de zijkanten maar daar wordt bal verlies geleden Julia gaat helpen maar tot overmaat van ramp verdraaid ze haar knie einde wedstrijd Julia hopelijk niet einde seizoen. Wissel Merijn Vos erin nu had de trainer nog maar 1 wissel binnen 10 minuten had de trainer geen wissel meer Joyce viel geblesseerd uit maar kan misschien na de rust verder voetballen (gelukkig). Manon nam de plaats van Esmee over als voorstopper en Esmee werd onze rechtsback. De meiden kregen echt wel kansen maar helaas had Marith zijn vizier niet op scherp staan. RUST

 Charon de keepster zag het niet meer zitten in de goal, ze was “niet lekker te passe” zei ze. Suzanne zei ik ga wel kieperen misschien wel de eerste keer!!! Ze deed het heel goed, Kristie de plaats van Suzanne in genomen en Joyce de plek van Kristie die vandaag in de spits stond. De tweede helft moest het gebeuren gelijk in de aanval, een corner volgde, goede voorzet van Merle werd helaas niet om gezet in een doelpunt. Volgende aanval Joyce alleen op de goal de bal te ver voor zich uit, Felicia alleen richting het goal de laatste vrouw was haar te machtig. Joyce valt voor de tweede keer uit, Charon in de spits, met zijn snelheid en kwaliteiten moet er toch een doelpunt vallen helaas was zij ook niet bij machte om vanavond te scoren, Eline ging nog maar eens keer weer voorop in de strijd maar ook bij haar ging het kaarsje langzaam uit. De trainer had op het laatst wel 5 meiden kunnen wisselen maar helaas was hij door de wissels heen. Het kaarsje ging die avond langzaam uit voor De Zweef MA1.

De meiden uit MB1 ontzettend bedankt voor jullie inzet en dat jullie MA1 uit de brand hebt geholpen.

Girll of the match was vandaag Merle Westra. Ze heeft vandaag met heel veel pijn de hele wedstrijd moeten voetballen en ze bleef tot de 90 minuut knokken.

Zaterdag de laatste wedstrijd voor dit MA1 team, we spelen om 12.30 uur uit bij SVZW in Wierden. Maar ook de laatste wedstrijd voor onze trouwe grensrechter Marcel ten Dam, na 4 jaar legt hij de vlag neer. Ook de trainer Harry stop als jeugd trainer, hij gaat volgend jaar vrouwen 1 trainen en coachen.                                                                  

De Zweef MA1 – Avant-W MA1 (1-4)

Zaterdag 2 mei was de zaterdag van wie wordt er kampioen???
en blijft de Zweef MA1 op koers? Wordt het een auto die naar de sloop gaat!!!
De Trainer liet het team anders spelen dan wat de meiden
gewend zijn; 1-4-4-2 spelen……. normaal speelt hij
altijd 1-4-3-3 hopelijk kunnen we zo de tegenstander verassen.
Felicia had de zware taak om het beste meisje van Avanti uit te schakelen. Getracht werd de ruimte creëren om Julia vrij te krijgen en die zou op haar beurt Myrthe en Marelinstelling zou kunnen brengen om te scoren. We moesten wel anders spelen omdat we uit bij Avanti vooral in de lucht zijn afgetroefd. 
Het pakte goed uit wat Harry vertelde, de eerste twee kansen waren voor de Zweef MA1.  Een bal net voorlangs; Marel kwam een dikke teen tekort, volgende kans was voor Myrthe maar helaas stond de keepster in de weg. Ook Avanti wilde graag winnen vandaag want dan waren zij kampioen, zo ging de eerste beste aanval van hun in
twee momenten hoog over.Volgende aanval was weer van de Zweef. Julia ging in volle snelheid richting doel helaas speelde ze de bal iets te ver voor zich uit.Weer volgde er een aanval van de Zweef meiden,
Charon kon net niet langs haar tegenstander komen een corner volgde, ook deze bal werd geen goal. Avanti trok weer ten aanval, iets te slap ingrijpen van de Zweef werd door een speelster van Avanti met een goede schuiver in deverre hoek afgemaakt Celine was kansloos.Ook ging de tegenstander het fysieke geweld niet uit de weg helaas moest Myrthe geblesseerd uit vallen, achteraf met twee gekneusde ribben een heel groot verlies voor MA1 want zij is wel doelpuntenmaker van MA1. Maar de meiden trokken weer ten aanval. Marel was net iets eerder bij de bal als haar tegenstander maar deze zette een perfecte sliding in, maar helaas voor Marel kwam ze verkeerd terecht en moest gewisseld worden.  Na een bezoek aan het ziekenhuis kwam de uitslag een ingescheurd kapsel.
Tot overmaat van ramp werd het ook nog 2-0 voor Avanti vanaf de achterlijn komt er voorzet. Marith deed haar uiterste best om
een goal te voorkomen maar helaas trapte ze in eigen goal.

Rust……

Tussenstand 0-2, een zeer goed gespeelde eerste helft, het klopte precies wat de trainer vertelde voor de wedstrijd, maar als je
twee belangrijke meiden voorin moet missen door blessures dan wordt het wel heel moeilijk om een 2-0 achterstand weg te
werken.De tweede helft waren we niet meer bij machte om Avanti pijn te doen, ze liepen uit naar 4-0.
Eline dacht “vorig jaar was ik de beste speelster tegen Avanti, ik zal effe laten zien waarom”, na 2 doelpogingen vloog de bal
prachtig de kruising in. Toch nog een beetje de eer gered dank zij Eline.
Ik wil Michelle Kapteyn onzettend bedanken dat ze in de rust haar tas heeft opgehaaldom de meiden te helpen, dank je wel
Michelle. Scheidsrechter Robbin Wissink bedankt voor je goede leiding. Ouders en toeschouwers bedankt voor jullie komst.

Avanti -W gefeliciteerd met jullie kampioenschap, jullie waren een mooi team om tegen te voetballen.
Marel en Myrthe van harte beterschap en hopelijk zijn jullie snelweer hersteld van deze blessures.
Op basis van de eerste helft verdiend het hele team de titel girl off the match, maar ik wil er eentje er tussen uit halen die een
dikke pluim verdiendomdat ze er elke keer weer staat ondanks dat ze de laatste weken zoveel heeft mee gemaakt.
Felicia het team is ontzettend trots op je.

De koers auto heb ik naar de Wema gebracht en gezegd maak hem maar klaar voor volgend seizoen wie weet pak ik dan wel de titel met vrouwen 1, helaas zit het voor deze groep A meiden en begeleiding niet in.
Nog twee wedstrijden te spelen a.s. woensdag om half 8 thuis tegen Voorwaarts/Activia en daarna nog uit tegen SVZW aanvang half 1.

 

Quick 20 MA1 – De Zweef MA1

Blijft MA1 op koers???????

De koers heeft na de nederlaag van vorige week blikschade opgelopen, hopelijk blijft het na deze wedstrijd tot blikschade misschien is hij wel bij de Wema geweest en is de schade hersteld, ook omdat de concurrent een lastige wedstrijd heeft.
De trainer begint zijn wedstrijd verhaal met 4, nog 4 wedstrijden voor de MA1 in dit seizoen dan is het gebeurt voor enkele meiden als junior en gaan ze naar de senioren of stoppen met voetballen ivm studie.
Quik 20 was een tijdje terug een hele lastige tegenstander voor de meiden de wind was toen een zeer bepalende factor, tweede helft mee leverde toen toch nog 3 goals op. Dus vol frisse moed naar Oldenzaal waar in de maand februari boeskoolstad heet.
De trainer had de boel door elkaar gegooid om zo iedereen scherp te krijgen en meer power op het middenveld te krijgen moest Julia haar plekje achterin afstaan aan Felicia. Julia schoof door naar het middenveld dit pakte eigenlijk goed uit via een mooie aanval van de meiden was de tegenstander zo galant om de 0-1 in te koppen. Met nog 4 minuten te voetballen was het rust maar wat gebeurt er, komt een meid van Quick aan de bal en passeert 3 meiden en laat Celine kansloos in de verre hoek. Balen omdat in de 43 min de 1-1 valt.
De meiden aanwijzingen gegeven en proberen hun koppies weer omhoog te krijgen ze zaten er goed door heen. Ze begonnen weer vol moed aan de tweede helft die knap vervelend werd. Veel ruzies in het veld. Van beide kanten werden de meiden proef gesteld om zich  netjes te gedragen.  Na tien minuten komt er een afstand schot en deze wordt van richting veranderd en keeper Celine is kansloos.
De meiden lieten het er niet bij zitten corner op corner volgde, enkele vrije trappen mochten niet leiden tot een doelpunt. Helaas zag de scheids twee zuivere penalty’s over het hoofd.  Eén kon ik niet goed zien. De scheids ook niet van uit zijn positie maar volgens de meiden sloeg zij de bal weg, maar de tweede stond hij nog geen meter van af zelfs de tegenstander zeiden zuiver penalty, helaas niet gekregen. Einde wedstrijd 2-1 voor Quick 20. 
Al gebeld met de Wema en gezegd je moet er een deuk uit halen om ons weer op koers te krijgen, komt daar de meiden binnen gerend met een goed bericht de concurrent speelt gelijk, Wema gebeld met het is nog een deukje. 
Toeschouwers bedankt dat jullie weer gekomen zijn om MA1 aan te moedigen.
As Zaterdag de topper in de eerste klasse:
De Zweef MA1 – Avanti W MA1 aanvang half 3.

De Zweef MA1 6 verlies punten en Avanti W 7 verlies punten

Wie wordt er kampioen?????…….

Girl off the Match: Julia Wennemers

Avanti W MA1 – De Zweef MA1

 Blijft de Zweef MA1 op koers?????

 Afgelopen zaterdag hadden we een lastige uitwedstrijd op het programma staan uit naar Avant W, het enige team wat ons kan blijven volgen, maar zoals bij zoveel teams komt de nederlaag een keer dus ook voor de meiden MA1.
Helaas kwam deze nederlaag afgelopen zaterdag. Eigenlijk was deze nederlaag terecht omdat deze tegenstander wist wat ze moesten doen ….. winnen en daar gingen  ze vanaf minuut 1 voor.
Ondanks dat ze voortvarend van start gingen waren de eerste mogelijkheden voor de Zweef. Ook bij het meidenvoetbal hebben de scheidsrechters steeds meer invloed op het spel. Afgelopen woensdag hadden we een scheidsrechter die de wedstrijd als een mannenwedstrijd floot en deze zaterdag had onze scheidsrechter zoiets van elkaar niet aan raken want anders gaan ze misschien wel huilen die meiden. Hij floot 3 aanvallen van de Zweef af op het moment dat het gevaarlijk werd. Contact mocht niet,
volgens mij is voetbal toch een contact sport!!!!
Na balverlies van de Zweef op het middenveld mocht de aanvalster van Avanti van iedereen vrij doorlopen naar de keepster die helaas geen antwoord had op haar schot.
De trainer was best wel een beetje boos in de rust omdat die zag dat het niet goed ging bij de meiden. Een van de reden is dat meiden eigenlijk slecht tegen commentaar kunnen bij aanwijzingen van hun medespeelsters.
Start tweede helft begon zonder Marel. Zij was letterlijk de wedstrijd uitgeschopt en dat mocht wel in deze wedstrijd, vreemd toch?
In plaats dat we 1-1 maakte, een bal net over, klutsballen voor de goal etc, valt de 2-0 aan de andere kant een schitterende kopbal van de aanvoerster van Avanti W.
Coach Harry zette zijn team op de kop met de hoop een gelijk spel te behalen, helaas valt de 3-0 ook nog.
Het mooiste moment van deze middag was dat de scheidsrechter aan enkele meiden van De Zweef vroeg of zij verder wilde fluiten, er kwam een volmondig ja uit, meerdere keren. Geef die fluit maar aan mij zeiden de meiden hahaha.
Ondanks het verlies was toch een meid die zijn niveau haalde Kristie Legtenberg en is daarom gekozen als girl off the match.

Liggen we nog op koers???? 
We liggen nog wel op koers maar we hebben het alleen een beetje spannend gemaakt.
We gaan het as zaterdag gewoon weer recht zetten.

Zaterdag 18-04-2015 de Zweef MA1 – Voorwaarts/activia MA1 14.30 uur Sportpark Gagelman

De Zweef MA1 – SVZW MA1 (2-0)

Na een vrij weekend mocht de meiden van MA1 een doordeweeksewedstrijd spelen tegen SVZW uit Wierden. De trainer moest vanavond weer een beroep doen op 3 gastspeelsters Celine, Manon en Michelle kwamen MA1 versterken, De reden was dat er enkele meiden nog niet 100% fit zijn en nu konden ze nog even verder herstellen. Esmee bedankt dat je de hele wedstrijd niet gespeeld hebt zodat je Zaterdag weer voor de 100% kunt meedoen.
“Lastig” was het begin woord in de wedstrijd bespreking, SVZW wint en verliest met 6-2 van de zelfde tegenstander raar raar. Lastig is het om een speelster liever niet te laten voetballen (Esmee). Om op koers te blijven moeten we vandaag gewoon winnen en dan is het kampioenschap weer een stap dichter bij. De eerste helft was een redelijk niveau, niet goed maar de tegenstander was gelukkig nog slechter dan ons. Na zo’n 20 minuten spelen kwam de Zweef verdiend op voorsprong. Nadat er al enkele kansjes waren gemist wist Marel nu wel te scoren. Na een goede pass van Charon kon ze alleen op de keepster af en scoorde met een schuiver in de verre hoek. Een kleine 5 minuten later onderbrak Julia een aanval en ging er met grote stappen ervandoor om samen met Myrthe een 1-2 op tezetten.  Rechtdoor naar de goal van de tegenstander en keihard de 2-0 scoren. Een goal waar je als trainer heel blij van wordt.
Na enkele wissels en weer wat kansjes gemist te hebben gingen we rusten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was geen beste helft. SVZW was uit de kleedkamer gekomen om zo snel mogelijk te scoren.
Hun beste speelster zetten ze op een van de beste backs van De Zweef. Dat was gelukkig niet zo’n slimme zet gelukkig, toch kregen ze een goede kans op 2-1 maar onze gastkeepster Celine voorkwam dit met een zeer knappe redding. Helaas hadden de meiden van MA1 het vizier deze avond niet op scherp staan. Marel, Myrthe troffen ieder keer de keepster op hun pad. Gelukkig de scheidsrechter floot voor het eind signaal. De meiden hebben weer geen schade opgelopen
en blijven zo op koers. 
Vandaag 3 girls off the match nl:
Celine met haar geweldige redding,
Manon met haar onvergetelijke inzet 90 minuten lang en Michelle; door haar vechtlust raakte iedere tegenstander van slag.

Mitchel bedankt voor het vlaggen. Alle toeschouwers bedankt voor het komen kijken naar de meiden. Heel leuk dat vrouwen 2 eerder stopte met trainen om de tweede helft van MA1 te kunnen zien.

De Zweef MA1 – Twenthe MA1 (1-0)

Op weg naar de titel, Zaterdag 28 maart mochten de meiden weer een wedstrijd spelen. Dit keer kwam Twenthe bij ons op visite op het mooie Gagelman. Twee weken geleden  werd in Goor met 3 – 0 gewonnen, de meiden hadden allemaal zo iets van dat doen we vandaag zo weer!!!!!!!!!!!! Even bij elkaar zitten in de bestuurskamer en luisteren naar de trainer …… wat altijd niet meevalt en dan dingen vergeten omdat we met elkaar drukker zijn dan luisteren naar wat er gezegd en gevraagd wordt voor deze wedstrijd. De trainer en de meiden hebben één doel dit voetbaljaar en dat is nog een keer kampioen worden met elkaar omdat dit  team straks uit elkaar valt, De meeste meiden spelen al vanaf de D met elkaar, soms gaan er meiden af en dan komen er weer nieuwe bij. Ook stopt de trainer aan het einde van dit seizoen bij de jeugd van de Zweef, hij gaat proberen om vrouwen 1 kampioen te maken. Half 3 start wedstrijd. Wind tegen maar met veel overtuiging gaan de meiden van start, kans op kans volgt. De ene nog mooier dan de andere, de vele toeschouwers genieten van de Zweef MA1 Zo snelt Marel regelmatig langs haar tegenstander mist; Myrthe een paar mooie kansen en gaat Marith met haar snelheid langs haar tegenstander, maar een doelpunt valt er helaas niet. Harry moest nood gedwongen wisselen omdat Merle vrij veel last van haar knie had. We gaan de rust in met een 0-0 tussenstand; onvoorstelbaar dat er niet gescoord is, maar Twenthe heeft dit te danken aan een voortreffelijke keepster. In de tweede helft heeft de trainer enkele wissels toegepast, twee meiden uit de B kwamen ons versterken; Michelle en Margot namen de plekjes van Marith en Eline in. Ook Suzanne moest invallen, ze nam de plek in van Merle. Daardoor kwam Julia op het middenveld te voetballen en zodoende werd druk daardoor nog groter op de tegenstander, Twenthe kon en deed niet anders dan de bal weg knallen en hopen op een counter. Een maal lukte dit bijna, maar gelukkig was Celine op tijd bij de bal; dat was het enige wat ze vandaag moest doen.

Met nog ongeveer 5 minuten te spelen, bij een stand van 0-0, kreeg de Zweef een vrije trap. De trainer was al bang voor een punt verlies maar daar kwam de beste speelster van deze zaterdag … Julia Wennemers aanlopen en zij nam deze vrije trap. Tot opluchting van de trainer en de vele toeschouwers ging deze bal erin. Na 4 wedstrijden staan de meiden trots boven aan met 12 punten. De route richting onze doel loopt nog steeds volgens schema. Margot en Michelle ontzettend bedankt dat jullie bij ons hebben meegedaan, jullie waren een echte aanwinst voor vandaag. Celine ook ontzettend bedankt dat je weer wilde keeperen. Er was vandaag echt een girl die de titel girl of de match verdient Julia; deze eer komt jouw tegemoet.
Volgende wedstrijd is op woensdag 8 April thuis tegen SVZW. Aanvang 19.30 uur. Komt allen kijken naar een stel meiden die heel goed kunnenvoetballen.

Twenthe MA1 – De Zweef MA1 (0-3)

Na twee knappe overwinningen ging de route om kampioen te worden nu richting Goor om daar aan te treden tegen Twenthe MA1D. Suzanne kon niet meedoen omdat ze genoot samen met de fam. Slag van een weekje skiën en Felicia Biemans was helaas ziek. Dit hield in dat MA1 nog maar net 11 fitte speelsters over had inclusief Celine Legtenberg die weer een zaterdag vrij had genomen om de meiden te helpen het doel te verdedigen. Gelukkig kreeg de trainer 2 appjes van meiden die wel op de bank wilde zitten en in nood mee wilde doen, bedank Joyce en Annemijn. De wedstrijd verliep precies zoals de trainer zich kan wensen binnen 5 minuten had Marith de bal al in het netje gelegd. Maar gaandeweg de wedstrijd werd de tegenstander gevaarlijker zo had Kristie een overtreding nodig om de tegenstander tegen te houden, vervolgens een vrije trap die net over het goal ging. Ook werd de wedstrijd grimmiger, natrappen, schelden en ga maar door, maar gelukkig heeft MA1 Myrthe die had zoiets van nu is het mooi geweest laat ik de 2-0 maar in schieten, vlak daarna was het rust.
In de tweede helft was een veel beter voetballend de Zweef te zien, helaas drukte de meiden dit niet in doelpunten uit. Maar wat er dan meestal gebeurt, een goal aan de andere kant, kon voorkomen worden. Onze stand-in keepster Celine redde op zeer knappe wijze en zo bleef het 2-0. Het was weer eens tijd voor een goaltje dacht Myrthe ….met een knap schot tekende ze voor de 3-0 einduitslag. Weer een stap richting een mooi feestje. Helaas leverde deze wedstrijd ook verdriet op. Na maanden van blessure leed deed Annemijn vandaag ook weer mee, maar koud in het veld was er een botsing en ze moest al weer met een blessure het veld verlaten …….beterschap meid. Maar er was ook een pluspunt te noteren onze vaste keepster Joyce trok haar schoenen aan om te voetballen en dat deed ze helemaal niet slecht, de trainer heeft er weer een speelster bij maar ook helaas een keepster kwijt ?? Meiden jullie mogen trots zijn op deze overwinning. Het hele team verdiend een dikke pluim.

De Zweef MA1 – Quick 20 MA1.

De trainer had op zijn bord 3 punten staan:
-  super Zondag,
- Bedankje namens Rene Rodijk
-  Quick 20.

Er waren twee belangrijke dingen om te vertellen maar een regel was nog belangrijker dat was de thuis wedstrijd tegen Quick 20. Na de overwinning van vorige week volgt de wedstrijd tegen een tegenstander die de eerste wedstrijd had verloren dus altijd lastig om in te schatten of dit terecht was.  Vorige week kreeg de trainer een mooi app over Marel en had hij geluk, deze week gaf Eline aan weer fit genoeg was om weer te kunnen voetballen, maar ook moest hij er een afstaan aan MB1 Sharon wilde MB1 wel uit de brand helpen. Overleg met aanvoerder Julia welke kant kiezen we met de wind mee of eerst tegen de wind in, gekozen wordt om tegen de wind in te beginnen.

Achteraf een goede keuze want wat stonden de meiden slecht te voetballen veel te onrustig in bal bezit en verkeerde keuzes in het veld. Ook hebben de meiden veel geluk gehad dat de 2-0 er niet in ging. Dus konden de meiden gaan rusten met 1-0 achterstand. Na een duidelijke uitleg van de trainer starten we de tweede helft, wind mee en de zon mee.

Binnen 5 minuten stond het al 1-1. De topscoorster bij de meiden Myrthe scoorde na een slechte uittrap van de Oldenzaalse keepster 1-1. De Zweef meiden hadden het gevoel we kunnen winnen en trokken vol ten aanval. Uit een voorzet maakte de tegenstander hands,  de scheidsrechter legde de bal op de stip Myrthe benutte dit buitenkansje 2-1. De vele supporters gingen uit hun dak……. zo goed was de Zweef aan de tweede helft begonnen.

Door iets teveel enthousiasmegingen ze te snel weer op zoek naar een goal met als gevolg dat we niet goed stonden en ja hoor de 2-2.

De trainer baalde als een stekker, maar hij gaf niet open moedige zijn team aan om de 3-2 te maken.

Dit gebeurde ook. Goed doorzetten van Myrthe en via een klutsbal maakte Sharon de 3-2. Dit was een wedstrijd van bloed zweet en tranen. Celine bedankt voor het keeperswerk, je had een paar goede reddingen. Alle toeschouwers bedankt voor jullie komst, vooral de vrouwen 1 en 2, fijn dat jullie aanwezig zijn bij de jeugd van de Zweef. In een verhaal vergeet je altijd meiden die niet opvallen in een team maar ik wil wel een speciaal woord richten aan 4 meiden die afgelopen zaterdag de trots van deze zaterdag waren. Esmee, Kristie, Julia en Felicia jullie waren deze zaterdag de meiden van De Zweef MA1.

Wie zijn de volgende meiden?????

Voorwaarts Twello – De Zweef MA1 0-4

Eindelijk mochten de meiden weer de wei in, niet als jonge lammetjes maar als meiden die hun in hart allemaal Zwevers zijn. In een teamsport heb je altijd reserves, maar bij MA1 was de bank gevuld met meiden die helaas niet konden voetballen door blessures,

Eline, Annemijn en Anouk waren helaas niet inzetbaar Normaal was Marel Verschoor ook niet van de partij omdat ze genoot van een weekje skiën, maar zij maakte de trainer ontzettend blij met een app of ze zaterdag mee mocht doen omdat ze eerder naar huis ging.
 
Na een teambespreking waarin de trainer leuke en minder leuke dingen te vertellen had gingen we richting Twello om aan te treden tegen Voorwaarts T/Activia.
Het was een stroef begin; is ook niet zo vreemd na een kleine 3 maanden geen wedstrijden voor de meiden.
Na een kwartier begonnen de meiden te voetballen daardoor werd er ook gelijk een prachtige aanval opgezet die via Myrthe richting Charon ging, zij schoot vervolgens in de lange hoek 0-1. Het tweede doelpunt was qua aanval hetzelfde als de eerste alleen ging de bal nu in de korte hoek, wederom was Charon onze doelpunten maker. RUST
 
Nadat Harry in de rust heeft uitgelegd wat hij graag wilde zien bij de meiden, begonnen we weer met frisse moed aan de tweede helft, waarin we ons het soms ontzettend moeilijk maakten door veelal verkeerde inspeelpasses en keuzes. 
De tweede helft was een helft van Sharon ten Hoeve. Een meid van 15 jaar, komend van Des, was de belangrijkste pion in de tweede helft. Ze speelde zich enkele keren ontzettend goed vrij en ging zo de 16 meter in waar de tegenstander haar onderuit haalde en een strafschop volgde. De scheids bood zijn excuus aan aan de speelsters van de tegenpartij. Myrthe wist dit buitenkansje wel te benutten 0-3. En weer ging Sharon ervandoor richting de keeper maar haar schot werd losgelaten door de keeper en ze schoot als nog de bal erin maar de scheidsrechter dacht dat de keepster de bal vast had jammer voor haar na zo’n mooie actie, toch komt de 4-0 op het score bord. Marith scoorde dit doelpunt na een goede voorzet van onze skiester Marel.
 
Goed begin voor de meiden die het voor laatste jaar samen spelen en graag nog een keer kampioen willen worden.
Speciaal woord van dank aan Celine Legtenberg de keepster die elke week toch maar maar weer twee wedstrijden keepert, morgen staat ze weer in de goal bij vrouwen 2.
Felicia morgen succes bij vrouwen 2 en Kristie succes bij vrouwen 1.