Categorie archief: Vrouwen 1

Oefenprogramma VR1

Oefenprogramma De Zweef VR1

Zondag 25 januari
UIT tegen Rigtersbleek in Enschede
Aanvang 14.00 uur op kunstgras

Zaterdag 31 januari
THUIS tegen Heino
Aanvang 17.00 uur

Beker !!!!!
Zaterdag 14 maart UIT tegen HTC in Zwolle
Aanvang 16.00 uur

6e Plaats De Zweef VR1 tijdens KIF Dam Cup

Goede prestatie De Zweef VR1 tijdens Kif Dam Cup

Het eerste vrouwenteam van de Zweef kan terugzien op een redelijk toernooi  tijdens de KIF Dam cup afgelopen zaterdag in Almelo.
De Zweef VR1 schoten zaterdagmorgen in alle vroegte uit de startblokken tegen  Jong Heerenveen door binnen 5 minuten een 2-0 voorsprong te nemen.  Het smijten met energie tijdens zaalvoetbal is meestal funest, zo ook bij de Zweef en zo werd er toch nipt met 2-3 verloren tegen de beloften uit Heerenveen. Met een gelijkspel tegen een latere finalist Deltion Sports werd de poolfase besloten.
In de eerste kruisfinale ging men onderuit tegen de uiteindelijk winnaar Klarenbeek, doch in eindstrijd was men weer te sterk voor Berghuizen met een uiteindelijke 6e plaats tot gevolg.
Een prima prestatie van de Zweef VR1 tussen al het geweld van 1e klassers en hoofdklassers. Het toernooi was een prima uithangbord voor het vrouwenvoetbal en de Zweef vrouwen kijken dan ook uit naar een volgende editie.

 

Info KIF Dam Cup NL

Beste Trainers/Begeleiders,

Nog een paar dagen en dan is het zover!

Maar voor het toernooi daadwerkelijk begint, nog een laatste paar dingetjes.

In de spelregels ontbreekt de regel dat; terugspelen op de keeper is wel toegestaan, maar dit mag niet te vaak gebeuren. Officieel mag je maar beperkt terugspelen. In overleg met de scheidsrechters hebben we besloten dat terugspelen wel mag, maar het moet niet te gek worden.

Ook mag de keeper een terugspeelbal niet in de handen pakken.

Tot slot.

Bij binnenkomst in de Sporthal gaan jullie de eerste gele trap omhoog. Vervolgens zie je dan op de tv schermen de kleedkamerindeling. De rest wijst zich hopelijk vanzelf.

Tot Zaterdag!

Mvg,

Stefan Keijzers

Organisator

0653640710

KIF Damcup indoortoernooi 10-01-2015

Zaterdag 10 Januari in Sporthal de IISPA te Almelo.

IISPA
Stadionlaan 60
7606 JZ Almelo

Videolink loting

Groep A 

De Zweef
Jong Heerenveen
FC Delta Sports ’95
FC Berghuizen

 10.00  De Zweef – Jong Heerenveen

 10.15  FC Delta Sports ’95 – FC Berghuizen

 11.00  FC Berghuizen – De Zweef

 11.15  Jong Heerenveen – FC Delta Sports ’95  

 12.00  De Zweef – FC Delta Sports ’95  

12.15  Jong Heerenveen – FC Berghuizen


Groep B

Klarenbeek
RKAVV
JeRaNi Sports
SVZW

 10.30  Klarenbeek – RKAVV

  10.45  JeRaNi Sports – SVZW

 11.30  SVZW – Klarenbeek

 11.45  RKAVV – JeRaNi Sports

 12.30  Klarenbeek – JeRaNi Sports

 12.45  RKAVV – SVZW

 

 13.00 uur – 13.15 uur   PAUSE

 Kwartfinale

 13.15  A1 – B4

13.30  A2 – B3

13.45  B2 – A3

14.00  B1 – A4

 Halve Finale Verliezers (bij gelijkspel, direct strafschoppen)

 

 • verliezer KF1 – verliezer KF2 Halve Finale14.45 winnaar KF1 – winnaar KF2 7e en 8e plaats (bij gelijkspel, direct strafschoppen)15.15 .…………… – ………………   3e en 4e Plaats (bij gelijkspel, direct strafschoppen)15.45 verliezer HF1 – verliezer HF2 FINALE16.00 winnaar HF1 – winnaar HF2 

 

  1. 16.30 uur   PRIJSUITREIKING TOP 4
  2.  
  3.  
  4.  
  5.  
  6.  
  7.  
  8. 15.30 ……………. – ………………
  9. 5e en 6e plaats (bij gelijkspel, direct strafschoppen)
  10.  
  11.  
  12.  
  13. 15.00 winnaar KF3 – winnaar KF4
  14.  
  15.  
  16. 14.30 verliezer KF3 – verliezer KF4

FC Gelre VR 2 – De Zweef Vr1 (1-3)

Zondag 7 december met z’n allen maar weer eens in de bus naar het verre Wehl. Het is altijd afwachten hoe een team er voor staat na zo’n verre reis. Na een poosje aftasten over en weer was er geleidelijk een overwicht voor de Zweef. Meerdere opgelegde kansen werden helaas niet benut. Kim Praas had hierbij, als zo vaak, een belangrijke rol in de voorbereiding. Halverwege de 1e helft kwamen wij echter met 1-0 achter. De linker spits van FC Gelre speelde zich vrij van twee verdedigers en passeerde Mylene Rodijk, opnieuw onze stand-in keepster voor Miranda Baan, met een laag diagonaal schot in de rechterhoek. In de 2e helft werden de zaken door de Nijverdallers rechtgezet en kwam FC Gelre niet meer aan spelen toe door goed storend werk van de Zweef. Op een uittrap van Mylene Rodijk kwam Ilze de Vries vrij voor de keepster, ze omspeelde de keepster en tekende 1-1 aan. Kort daarna scoorde Ilze de Vries de 1-2 met een laag geplaatst schot in de linker benedenhoek. Korte tijd later kwam Kim Praas op snelheid op rechts door. Zij verraste de keepster van FC Gelre, die een voorzet verwachte, met een schot in de korte hoek. En zo zijn de Nijverdallers weer 3 punten rijker. Wat nu rest is lange winterstop tot de volgende competitieronde op 8 februari 2015, mogelijk onderbroken door een bekerwedstrijd.

De Zweef VR1 – RKHVV VR2 (5-1)

Op een koude zondagmiddag werden de mouwen opgestroopt door de vrouwen van de Zweef.
Dit keer moest het 2e
vrouwenteam van RKHVV er aan geloven. Het team uit Huissen bij Nijmegen
stond weliswaar tweede in de competitie, maar voetballend lig dit team ons wel.

Miranda Baan de keepster van de Zweef moest al na een paar minuten van het veld met een lelijke
enkelblessure en werd opnieuw vervangen door de voorhoedespeelster (!) Mylene Rodijk.

De Zwevers stonden goed en waren scherp vanaf het begin. Dat leidde tot een handjevol kansen, maar
pas na zo’n 20 minuten wist Ilze de Vries vanuit een hoekschop met een rake kopbal het netje te vinden.
Het mooiste doelpunt viel een paar minuten later. Een perfecte crosspass van Sharon Wieldraaijer werd opgepikt
door Marloes Kuipers en met een strak loeihard schot werd de keepster verschalkt. Het ontlokte passerende mannelijke voetballers
de opmerking “kearl, zo krieg ik ‘m d’r nooit in”,  

Vlak voor rust kreeg stand-in keepster Mylene Rodijk een bal om de oren door enkele misverstanden in de Nijverdalse
verdediging. Ruststand 2-1.
Na de warme thee ging het spel redelijk gelijk op, met wel meer kansen voor de Zweef. Pas een 15 minuten voor tijd viel de 3-1 door
een frommelgoal van Kim Praas. Toen was het spel gespeeld natuurlijk. Kim Praas werd even later door Fabienne Heuver
vrij voor keeper gezet en liet zo de 4-1 aantekenen. Een volgende aanval werd door Ilze de Vries keurig afgerond en zo stond er na
90 minuten zomaar 5-1 op het bord. Een dik verdiende overwinning die de Zweef weer bovenin brengt met slechts 3 punten achter
op de koploper SDOUC.
Komende zondag spelen de dames de uitwedstrijd tegen Gelre om 12.00 uur.

 

NSVV FC Kunde VR1 – De Zweef VR1 (0-9)

Een monsterscore voor het damesteam van de Zweef. De Nijverdallers speelden een uitstekende wedstrijd. Direct druk vanaf het begin was het credo, na een paar ‘net niet goede voorzetten’ en een paar missers viel de eerste er toch in, een actie van Marloes Kuipers over rechts, voorzet naar Ilze de Vries die ‘m in kon tikken. Vanaf toen begonnen de voorzetten goed te vallen en kon de Zweef de score uitbreiden. Veel verschillende combinaties en een hoog baltempo. FC Kunde heeft in de eerste helft geen schot kunnen lossen op het Nijverdalse doel waar stand-in keepster Mylene Rodijk bijna stond te verkleumen. In de tweede helft duurde het weer even voordat het volgende doelpunt viel, maar direct daarna begon het weer te lopen. Wederom mooie doelpunten waaronder de laatste door gastspeelster Charon Vogelzang de Jong. Mijke Voskus maakte na een slepende blessure haar opwachting in het laatste kwartier. Einduitslag 0-9 …… echt een monsterscore.

 

De Zweef VR1 – DVC’26 VR1  (4-6)

Een korfbaluitslag bij deze wedstrijd tussen de Zweef vrouwen en de gasten uit Didam.
Je zou eerder zeggen dat de dames van de Zweef een verre busreis in de benen hadden, zo belabberd was de eerste helft. Verkeerde inschattingen, slechte passing en communicatiefouten droegen er toe bij dat DVC’26 voor de rust kon uitlopen naar maar liefst een 0-4 voorsprong.
In de rust werd het team mentaal volledig gereset. De Zweef kwam als herboren uit de kleedkamers en boog binnen 20 minuten de stand om naar 4-4. Een knappe prestatie dat wel maar niet voldoende om DVC’26 van zich af te houden. Fouten worden er nu eenmaal gemaakt, DVC’26 nam opnieuw de leiding. Daarmee knakte toch opnieuw het zelfvertrouwen van de Zweef en werd er niet meer gescoord door de Nijverdallers. Dat DVC’26 nog in de laatste minuut de 4-6 liet aantekenen kon de stemming niet drukken. Die was al te laag. Op naar herstel in de volgende wedstrijd, want dat de Zweef echt goed kan voetballen hebben ze laten zien in de 20 minuten na de rust.

DSC_8933

DSC_8936

Witkampers VR1 – De Zweef VR1 2-2

In een gelijk opgaande strijd werden uiteindelijk ook de punten gedeeld. Tot 10 minuten voor tijd stond de Zweef nog met 0-2 voor door twee beauty’s van Marloes Kuipers. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, waarbij er alleen in kansen gemeten een overwicht was voor de Zweef. Daarom was de teleurstelling erg groot bij de Nijverdallers toen de Witkampers alsnog in de 84e en 92e langszij kwamen. Een puntendeling waarmee beide ploegen niet veel opschieten.

Volgende wedstrijd is zondag 9 november thuis tegen DVC’26 om 12.00 uur op Sportpark Gagelman.

De Zweef VR1 – Vios VR1 (6-0)

Een dik verdiende overwinning voor de Zweef, maar wat maak je het jezelf moeilijk als je slap aan de wedstrijd begint. Niet scherp zijn betekend elke keer een stapje te laat. Te veel ruimte geven aan de hard rennende meiden van Vios kost veel energie om dat weer te herstellen. Maar door onnodige fysieke onbenulligheden wordt het dan ook een irritante wedstrijd, over en weer. De Zweef nam in de eerste helft wel een 2-0 voorsprong. Eerst een bal in de kluts die door Marloes Kuipers kon worden ingetikt. Even later brak Kim Praas door op links en passeerde de keepster voor haar 2-0.

In de 2e helft schoot invalster Aniek te Lintelo binnen een paar de 3-0 binnen en was het een gelopen wedstrijd. De Zweef was meer attent, maar desondanks was het een matige wedstrijd voor de toeschouwers. Na een zoveelste doorbraak van Kim Praas lukte het haar halfweg de 2e helft wel om een medespeelster te bereiken, het was Marloes Kuipers die opnieuw scoorde, 4-0. Binnen een paar minuten kon Kim Praas opnieuw Marloes Kuipers bereiken, maar in plaats van te schieten werd de bal slim breed gegeven en kon Mylene Rodijk uiterst koel zorgen voor de 5-0. Mylene Rodijk kon even later op haar beurt Marloes Kuipers in stelling brengen en zo was ook die rekening weer vereffend. Nogmaals een dik verdiende 6-0 overwinning, maar het hadden dubbele cijfers moeten zijn indien de Nijverdallers volle bak hadden gespeeld. Misschien is de energie gespaard gebleven voor de volgende wedstrijd uit tegen de Witkampers. Wij zullen het zien.