NIEUWLEUSEN MA1 – DE ZWEEF MA1 (1-1)

Om 10 uur allemaal aanwezig. Harry maakt de basisopstelling bekend: Joyce, Felicia, Suzanne, Esmee, Kristie, Charon, Julia, Sharon, Marèl, Myrthe en Merle. Annemijn, Eline en Marith beginnen op de bank.
Om 12 uur begint de wedstrijd. Het is nog aardig mistig en lekker voetbalweer. De eerste 5 minuten zijn er een paar mooie acties van ons via de rechterkant. Het eerste kwartier gaat een beetje gelijk op, maar Nieuwleusen heeft de betere kansen. In de 20e minuut komt er een perfecte voorzet van Kristie en Myrthe kopt de bal in het doel: 1-0 voor ons. Ondertussen zijn Marith en Annemijn in het veld gekomen. In de 38e minuut scoort Nieuwleusen uit een corner: 1-1. Helaas een tegendoelpunt vlak voor rust. Hoewel het begin van de wedstrijd zich op het hele veld afspeelde, hebben we ons inmiddels verplaatst naar de helft van de tegenstander.
De tweede helft komt Eline in het veld. We beginnen aardig fel, dus dat is een goed teken. In de 65e minuut gaat Sharon alleen op de keeper af, maar de bal ligt voor haar verkeerde been en ze schiet hem op de keeper. Een speelster van Nieuwleusen schiet de bal vervolgens over de achterlijn, maar we krijgen helaas geen corner.
In de tweede helft gebeurt er verder weinig meer; er worden geen echte kansen meer gecreëerd. Desondanks is het wel een hele leuke wedstrijd om naar te kijken, omdat beide ploegen er echt voor vechten. Het publiek begint ook aardig fanatiek te worden, waardoor de wedstrijd nog meer power krijgt. De uitslag blijft 1-1.
Kortom: een wedstrijd die redelijk gelijk op ging en waarin beide ploegen er alles aan deden om te winnen. Wat de volgende wedstrijd beter kan, is het aansluiten. Dit ging vandaag niet altijd even goed, waardoor vooral het middenveld onnodig veel moest lopen door het enorme gat tussen de voorhoede en de rest van het team. Natuurlijk zouden we liever 3 punten meenemen naar Nijverdal, maar dit is een terechte uitslag.
Volgende week spelen we thuis tegen SVI MA1 om 14.30, dus komt u gerust kijken!