De Zweef VR2 – Quick’20 VR1 (2-3)

Quick20
2 november 2014, weer een warmterecord verbroken! In het heerlijke najaarszonnetje mochten wij vandaag aantreden tegen Quick’20 uit Oldenzaal. Een ploeg met wisselende resultaten en bij winst zouden wij ze inhalen op de ranglijst, een belangrijke wedstrijd dus.
Allereerst willen we Marije Scholten welkom heten. Marije heeft jaren bij de Zweef gevoetbald en na een pauze van dik twee jaar zijn de voetbalschoenen weer uit de kast gehaald. En daar zijn we blij mee!! Vandaag de eerste wedstrijd voor deze vedette. Ook Aniek te Lintelo kwam ons vandaag versterken evenals Charon Vogelenzang de Jong.
Na een goede warming up mochten we vandaag voetballen op veld 8, dat was even gek want we voetballen nooit op veld 8. Wel het meest gunstige veld wat betreft de zon. De wind was een ander verhaal. Hoewel het heerlijk voetbal weer was stond er wel een verraderlijke wind, deze zou ons de eerste tien minuten parten spelen. Binnen no time waaiden er zomaar twee ballen de goal in, beiden van afstand. Een afstandsschot en een vrije trap net buiten de zestien. Amper tien minuten gespeeld en we stonden 2-0 achter. Een goede les voor onze jonge keepster en aan ons de zware taak om deze onnodige achterstand goed te maken. Helaas moest er ook snel gewisseld worden omdat Angela Kleine toch niet fit genoeg was om voluit te voetballen.
Met veel inzet en goed voetbal trokken we ten strijde om allereerst de aansluitingsgoal te maken. Kansen kwamen er zeker! Marije had de 1-2 op haar schoen maar de precisie mistte. Hoe tof zou het zijn als Marije haar debuut zou opluisteren met een mooie goal. Deze kwam dus nog niet maar zij voetbalde mee alsof ze nooit weggeweest was. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld maar de kansen die we kregen konden we de eerste helft nog niet verzilveren. Het zat er zeker wel in! Qua voetbal deden we weinig voor elkaar onder en de eerste helft werd er verder nauwelijks een kans weggegeven. In de rust tijd om even bij te komen en ons strijdplan voor de tweede helft te bespreken. Eerdere wedstrijden ging het vaak in de tweede helft mis en was er niets te zien van het goede spel in de eerste helft, wellicht konden we hier vandaag verandering in brengen.
De tweede helft werd in ieder geval goed begonnen! We waren de bovenliggende partij en het wachten was op de goal. Deze kwam er, Leonie Verduin zag haar kans schoon toen zij de bal in de voeten kreeg even buiten de zestien. Met een fijne bal over de keeper bracht zij de stand op 1-2 en we hadden nog tijd genoeg voor meer! In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden werd er nu ook in de tweede helft goed gevoetbald. Even na de 1-2 kregen we een vrije trap aan de linkerkant. Een mooie plek om de bal voor de goal te gooien en dan hoef je er alleen maar tegen aan te lopen. Kyra Nijenkamp nam plaats achter de bal en ongetwijfeld had zij een fijne voorzet in gedachten. Waar iedereen dus klaar was voor deze fijne voorzet, Kyra kan dit immers als geen ander, liep het iets anders. In plaats van een fijne voorzet was het eigenlijk gewoon een totaal mislukte kutbal. Schijnbaar was iedereen verrast dat er geen fijne voorzet kwam en via via kwam de bal toch voor de voeten van Charon. Zij wist wel raad met dit buitenkansje, 2-2!! Zeker verdiend en misschien zat er nog wel meer in. Waar de wedstrijd eigenlijk sportief verliep werd het hier en daar toch al wat vervelend. Vooral verbaal werd het wat minder vriendelijk, totaal onnodig eigenlijk. We bleven wel voetballen en het wachten was op de 3-2, deze kwam er niet en waar Quick ook al een paar keer gevaarlijk dicht bij onze goal was gekomen was het tijdens een van hun aanvallen raak. De verdediging dacht aan buitenspel maar wanneer er niet wordt gefloten moet je natuurlijk gewoon doorvoetballen. Even is de concentratie weg en zo kwam het dat er twee speelsters van Quick vrij voor de goal stonden, een voorzet vanaf rechts en daar was de goal. Niet goed verdedigd en vooral hartstikke zonde want het was niet nodig! Nu moesten we dus weer op zoek naar de gelijkmaker. Alle zeilen werden bijgezet en de inzet was zeer hoog. Lisanne Dikkers schoof mee naar voren in de hoop haar kans schoon te zien op een lekker afstandsschot. Helaas was het allemaal te rommelig en onrustig en zo kwamen we niet meer tot scoren. Het werd steeds onvriendelijker in het veld aan beide kanten werd er creatief gestrooid met verschillende scheldwoorden. Bij een overtreding op Lisanne maakt zij haar tegenstander uit voor iets wat het oudste beroep ter wereld moet zijn. Ik zal maar niet herhalen wat er precies werd gezegd. Deze tegenstandster was hiervan niet gediend en na iets wat op natrappen leek kreeg zij de rode kaart voorgeschoteld. Wel terecht maar erg jammer om de wedstrijd zo te eindigen. Eigenlijk had Lisanne voor haar tirade ook wel een kaart verdiend. Zo eindigde de eerst zo sportieve wedstrijd met een 2-3 eindstand. Een punt hadden we sowieso wel verdient maar helaas stonden we met lege handen.
De coach was wel trots op de inzet en de manier waarop we terugkwamen van een achterstand. Ondanks het verlies is er nog steeds een stijgende lijn te zien qua spel. En ook hebben we laten zien langer dan 1 helft goed te kunnen voetballen. Op naar de volgende wedstrijd en de volgende punten, gezien de uitslagen kan iedereen in deze competitie van iedereen winnen dus we zijn nog lang niet klaar!