Op een koude zondagmiddag werden de mouwen opgestroopt door de vrouwen van de Zweef.
Dit keer moest het 2e
vrouwenteam van RKHVV er aan geloven. Het team uit Huissen bij Nijmegen
stond weliswaar tweede in de competitie, maar voetballend lig dit team ons wel.

Miranda Baan de keepster van de Zweef moest al na een paar minuten van het veld met een lelijke
enkelblessure en werd opnieuw vervangen door de voorhoedespeelster (!) Mylene Rodijk.

De Zwevers stonden goed en waren scherp vanaf het begin. Dat leidde tot een handjevol kansen, maar
pas na zo’n 20 minuten wist Ilze de Vries vanuit een hoekschop met een rake kopbal het netje te vinden.
Het mooiste doelpunt viel een paar minuten later. Een perfecte crosspass van Sharon Wieldraaijer werd opgepikt
door Marloes Kuipers en met een strak loeihard schot werd de keepster verschalkt. Het ontlokte passerende mannelijke voetballers
de opmerking “kearl, zo krieg ik ‘m d’r nooit in”,

Vlak voor rust kreeg stand-in keepster Mylene Rodijk een bal om de oren door enkele misverstanden in de Nijverdalse
verdediging. Ruststand 2-1.
Na de warme thee ging het spel redelijk gelijk op, met wel meer kansen voor de Zweef. Pas een 15 minuten voor tijd viel de 3-1 door
een frommelgoal van Kim Praas. Toen was het spel gespeeld natuurlijk. Kim Praas werd even later door Fabienne Heuver
vrij voor keeper gezet en liet zo de 4-1 aantekenen. Een volgende aanval werd door Ilze de Vries keurig afgerond en zo stond er na
90 minuten zomaar 5-1 op het bord. Een dik verdiende overwinning die de Zweef weer bovenin brengt met slechts 3 punten achter