De Zweef VR1 – Gramsbergen VR1 3-1

Het waren omstandigheden voor een prachtige voetbalavondje. Voorafgaand aan deze bekerwedstrijd tegen Gramsbergen VR1 werden er teamfoto’s gemaakt van het selectieteam. (zie rubriek selectie VR1)
De eerste helft werd er goed een aanvallend gevoetbald, veel druk
op de Gramsbergse verdediging. Na zo’n 10 minuten wist Romy de
score te openen met een lage schuiver in de rechterhoek.
Maar Gramsbergen liet vervolgens even later zien dat zij ook konden voetballen. De verdediging van de Zweef werd uiteen gespeeld en vakkundig werd keepster Miranda Baan gepasseerd.
Nog voor de rust wisten de Nijverdallers de marge weer te vergroten. Kim Praas zette samen met Romy van de Heuvel een aanval op en door goed op snelheid door te zetten scoorde Romy
een mooie 2-1.
De 2e helft was veel minder om aan te zien. Het negatieve van deze helft was het missen van de vele kansen, maar dat mag in deze voorbereidingsfase. EN het positieve ???
Natuurlijk het creëren van dezelfde kansen. Onvoorstelbaar veel,
maar dat MOET in deze voorbereidingsfase.
De nauwkeurigheid in de eindpass of in het afmaken is nog ver te zoeken, maar zo af en toe zie je toch de leermomenten. Het besef hoe dan wel moet. Mooi voorbeeld is de 3-1. Goede loopacties, strak inspelen en op snelheid bij de korte hoek. Klasse.

Goed uitslag, lekkere voorbereiding en op deze wijze komt de “finishing touch” ook wel.

Op naar de 3e partij komende zaterdag. Bij deze veel succes.