De Zweef MB1 – Achilles Enschede MB1 (2-1)

Verdiende overwinning De Zweef MB1D

Zo vlak na de zomervakantie zijn de bekerwedstrijden altijd mooie meetpunten om een indruk te krijgen hoe de teams er voor staan. Met 7 nieuwe speelsters binnen de gelederen was het voor De Zweef MB1 even afwachten hoe het zou gaan lopen.
De tegenstander van vandaag was Achilles Enschede MB1, een team dat net als ons in de 1e klasse is ingedeeld. In de eerste helft werd er leuk gecombineerd en was De Zweef de bovenliggende partij. Doordat diverse grote kansen werden gemist stond het bij rust slechts 1-0 voor de meiden uit Nijverdal.
In de 2e helft daalde het niveau en was het goed merkbaar dat er zowel bij De Zweef als bij Achilles op het conditionele vlak nog wat te halen valt. Het spel werd rommelig, De Zweef verzuimde wederom diverse malen om te scoren en kon niet voorkomen dat Achilles hoe langer hoe beter in de wedstrijd kwam. Op het eind werd het zelfs nog even spannend maar de eindstand van 2-1 was dik verdiend.
Mylene Rodijk, de nieuwe coach van dit enthousiaste meidenteam die de training tot op heden over had moeten laten aan collega-trainers Johan ten Bok en Arjen Kapteyn, was aangenaam verrast door het leuke spel van de meiden van De Zweef. Met 3 punten op zak kunnen de meiden terugkijken op een mooi begin van het nieuwe seizoen.