De Zweef VR2 – Marienheem VR2 (9-0)

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen! Een bekerwedstrijd tegen Marienheem 2…
Marienheem 1 kennen we maar al te goed. Vorig seizoen hebben we tegen deze ploeg op wilskracht en met veel vechtlust een punt gepakt, thuis. De uitwedstrijd ging iets minder voortvarend, we waren gemotiveerd maar zonder keeper en met slechts een halve wissel,
nou ja laat ook maar…
Nu dus Marienheem 2, al snel werd duidelijk dat deze ploeg in niets te vergelijken is met het eerste team. Zelf moesten wij een beroep doen op vier talenten uit de jeugd en ook kregen wij hulp van dames 1. Tjah, dat krijg je met dames die zich zonodig weer moeten voortplanten. Met dit gewijzigde team gingen we toch voortvarend van start! Vooral de meiden uit de jeugd lieten hun voeten spreken en de goals vielen als rijpe appeltjes. Hierbij moet gezegd worden dat de tegenstand minimaal was. Bij rust stond er een mooie 4-0 op het scorebord met twee goals van Charon, één van Lisanne en een van Suzanne. Of was het Annemijn? Nee Suzanne, of toch? Gezegd moet worden dat beide dames een zeer verdienstelijke wedstrijd hebben gespeeld, chapeau!
Na de welverdiende thee moest er ook nog een tweede helft gespeeld worden, hoewel het voor een aantal dames al wel genoeg was. Een aantal wijzigingen en de tweede helft toonde hetzelfde spelbeeld. Excuses dat ik niet alle goals beschrijf maar ik was tijdens de wedstrijd vooral bezig met heen en weer rennen en zoeken waar ik het beste kon lopen, sta nooit rechtshalf vandaar. Toch ook de nodige goals in de tweede helft, vijf stuks maar liefst! Weer Lisanne, weer Charon, weer Suzanne, of.. Nee ‘t was echt Suzanne.
Ook Kyra pikte haar goaltje mee en de 9-0 verdient wat extra aandacht. Een steekballetje tussendoor, zoals dit deze wedstrijd met regelmaat gebeurde. Maar nu was het niet Charon of Suzanne maar het was Lyan! Lyan liep met grote passen tussen de verbouwereerde verdedigers door en alsof zij wekelijks in de spits staat ronde zij zeer koelbloedig af, een mooier laatste doelpunt hadden wij ons niet kunnen wensen!
Al met al een prima overwinning op deze toch wel zeer zwakke ploeg. Conditioneel kan er bij ons nog veel verbeteren en dan gaat het tempo als vanzelf omhoog, gelukkig was dit vandaag niet nodig.
Oh ja, Marienheem kreeg in de tweede helft ook een kans. Vrije trap op de lat en onze stand-in keepster Miranda reageerde zeer attent op de tweede bal.
Een mooie overwinning al met al en volgende week de tweede wedstrijd tegen Dieze West, volgens de statistieken moet dit ook te doen zijn. Bij winst of gelijkspel zijn we door in de beker. Maar ja dat is eigenlijk alleen maar leuk als je hem uiteindelijk wint, we weten dus wat ons te doen staat!!
Als laatste nog onze dank aan de gastspeelsters en wij hopen nog eens vaker een beroep op jullie te kunnen doen de komende tijd.