De Zweef VR2 – Dieze West Vr1 (6-0)

Vroeger, ik heb het dan over een jaar of tien geleden, speelden veel van de huidige dames nog in de meisjes A junioren. Met regelmaat werden wij gevraagd om mee te doen met de dames, wat een eer was dat! Vele weekenden moesten we twee wedstrijden spelen, maar dat kon op die leeftijd nog met gemak. We keken op tegen dames als Audrey en Marije die al jaren actief waren binnen het damesvoetbal van de Zweef.
Vandaag de dag doen Audrey en Marije met ons mee, nu als ware veteranen. Ook keken we op tegen de trainer, Gerard van der Kolk. Een gouden trainer die jaren vol enthousiasme de dames leidde. Op de training stond hij dan rustig langs de kant te kijken hoe wij een oefening uitvoerden. Als het dan niet liep zoals hij wenste kon hij behoorlijk boos worden, zacht uitgedrukt. Rustig bleef het dan een hele tijd maar langzaam liep zijn toch al rood aangelopen hoofd nog roder aan.. En dan ineens barstte hij los. Vol overgave en met luidde stem wees hij ons erop wat er allemaal fout ging, wij stonden dan stil te luisteren en meestal ging de oefening daarna nog slechter.

Vandaag was de dag van herinneringen, Audrey en Marije speelden mee en ook kregen wij, zoals zo vaak, versterking uit de meisjes. Hopelijk is het voor hun net zo’n eer als voor ons “vroeger”. Vroeger, toen Henri ons nog vaak floot, vandaag was hij de grensrechter. Vroeger toen Audrey nog in de spits stond, vandaag stond zij daar ook. Vroeger, toen Lisanne nog voorhoedespeelster was, vandaag was zij dat ook. Vroeger, toen ik nog wel eens scoorde en dan een euro, of gulden, van mij moeder kreeg. Vandaag kreeg ik €1 bijgeschreven op mijn rekening. Ik kan de wedstrijd uitgebreid gaan beschrijven maar eigenlijk was er weinig aan.
De tegenstander was Dieze West. Onbekend voor ons. Dit team kampte met veel blessures en zij konden weinig uitrichten vandaag, wij konden het wel maar het was niet echt nodig. Na 3 minuten scoorde Audrey al de eerste goal, net als vroeger! Daarna Lisanne met haar welbekende vrije trap en nog voor rust was daar een goal van Djarah, ongekend!
Vlak voor rust nog wat opschudding toen een speelster van de tegenstander knock out op de grond lag. Gelukkig viel het uiteindelijk allemaal mee en kostte het alleen veel tijd, wat later overigens niet bijgeteld is. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, wij vielen aan en de tegenstander probeerde dit ook af en toe. Lisanne maakte er nog twee, misschien is het een idee haar de volgende wedstrijd ook in de spits te zetten?
Het slotakkoord was voor Felicia, zij werd weggestuurd en oog in oog met de keepster faalde zij niet, klasse! Ook Kristie speelde een puike wedstrijd evenals gastspeelster Danielle die lekker meebalde, net als vroeger.
De eindstand was een mooie 6-0 en dit betekent dat we door gaan in de beker, daar gaat ons vrije weekend.. Nee, natuurlijk hopen we zo ver mogelijk te komen! Wij danken al onze gastspeelsters en tevens de scheidsrechter die met een dikke kater op het veld stond. Woensdag de volgende training, van good old Gerard!! Hopelijk wordt hij dan weer een keertje zo boos, want dan is het echt net als vroeger…