Rood Zwart MB1 – De Zweef (2-1)

Wonderlijke wedstrijd De Zweef MB1 in Delden

Voor onze laatste poulewedstrijd voor de beker zijn wij zaterdag 6 september afgereisd naar Delden. Na een eersteklasser en een hoofdklasser troffen we met tegenstander Zwart Rood MB1 een tweedeklasser.
We kwamen uitstekend uit de startblokken en hadden de gewenste voorsprong snel te pakken. De meiden wisten elkaar goed te vinden en hadden met leuk combinatievoetbal het beste van het spel. Daar waar wij recht meenden te hebben op een strafschop werd in de tegenaanval die volgde een overtreding binnen de 16 wel bestraft. De penalty werd keurig ingeschoten, in plaats van 2-0 stond het dus weer gelijk.
De 2-1 kwam voort uit een kadootje van de scheids net buiten de 16, 2 spelers die het duel correct met elkaar aangingen werden in ons nadeel teruggefloten. De vrije trap die volgde werd keurig ingeschoten. In plaats van lekker te blijven voetballen en de vele kansen die wij kregen te benutten begonnen we af te geven op de arbiter en werden we slordig. En als je zelf verzuimd om te scoren speelt dat de tegenstander meestal in de kaart.
Met nog minimaal 7 minuten te gaan blies de scheids tot ieders verbazing na 73 minuten af, hij gaf aan “ik ben het zat”. Hij verliet het veld en liet iedereen verbouwereerd achter. Met verbazing hebben we het optreden van deze beste man waargenomen. Het was een leuke en sportieve wedstrijd, er werd leuk gecombineerd en ook nu weer werden er legio kansen gecreëerd. Jammer dat de wedstrijd zo moest eindigen.