De Zweef MA1 – Berkum MA1 (3-1)

Om half 1 aanwezig om allereerst trainingspakken te passen. Vervolgens maakt Harry de basisopstelling bekend: Joyce, Felicia, Suzanne, Esmee, Kristie, Eline, Julia, Annemijn, Marith, Myrthe en Sharon. Merle, Charon en Marèl beginnen op de bank. Om twee uur wordt er nog een elftalfoto gemaakt en daarna kunnen we beginnen met de warming-up.
Het is een mooie voetbalmiddag en na drie minuten komt er een succesvolle ingooi van Marith. Ze stuurt Myrthe diep weg die vervolgens de 1-0 maakt; een lekker begin van de wedstrijd dus.
We staan dan wel voor, maar de eerste tien minuten is het nog wel rommelig. In de 20e minuut een goede kans voor Myrthe. De keeper heeft de bal niet klemvast, maar kan hem in tweede instantie pakken. Helaas geen doelpunt dus.
De eerste 30 minuten van de wedstrijd spelen we niet ons eigen spel. We moeten veel meer rusthouden (de turbo moet eraf) en we zetten druk op de verkeerde momenten. Na 32 minuten volgt er een prima afstandsschot van Felicia dat helaas op de lat belandt. In de 35e minuut volgt er een schot van Myrthe dat naast gaat. Dan, in de 38e minuut, stuurt Annemijn Myrthe de diepte in. Myrthe wil eigenlijk de bal op Marith spelen, maar schiet tegen de tegenstander op. Een geluk bij een ongeluk, want ze krijgt de bal weer recht voor haar voeten en schiet hem rechts langs de keeper, een 2-0 voorsprong voor ons dus. In de 42e minuut volgt een prima actie van Julia op het middenveld die de bal geeft op Marith. Marith schiet de bal helaas op de keeper, maar het was een prima aanval.
In de tweede helft komen Merle en Marèl erin. Het wedstrijdbeeld verandert ten opzichte van de eerste helft. We beginnen iets rustiger te voetballen, waardoor we meer balbezit krijgen. In de 64e minuut gaat een geplaatst schot van Julia er via het hoofd van de tegenstander in: 3-0 voor ons. In de 71e minuut krijgt Berkum een penalty. Iemand van ons maakte hands terwijl ze op de grond lag en dus legt de scheidsrechter de bal op de stip: 3-1.
Esmee heeft in de 76e minuut nog een belangrijke actie. Ze werkt de bal weg op het middenveld en voorkomt daarmee dat Berkum met drie meiden een aanval kan beginnen tegen één van ons. In de 83e minuut volgt er nog een afstandsschot van Merle, dat helaas naast gaat.
Kortom: de eerste drie punten van het seizoen zijn binnen en dat was de insteek. Het voetbal had misschien wat rustiger gekund, maar de uitslag is verreweg het belangrijkste op dit moment.
Volgende week moeten we om 12.00 uit tegen Nieuwleusen MA1. Dit is een oude bekende voor ons, aangezien we er vorig seizoen ook bij in de competitie zaten.