De Zweef VR1 – Gelre VR2   (3-2)

Ik zou het verslag van vorige week gewoon kunnen kopiëren als wij het hebben over de wedstrijd van vandaag tegen Gelre. Ongelofelijk veel kansen missen en ja dan valt ie wel aan de andere kant.
Vanaf de aftrap was de Zweef wel scherp maar zoals gezegd de bal ging er maar niet in.
Een fors overwicht zou zich toch moeten uitbetalen in een goal. Die kwam vervolgens uit een corner omdat Sharon Wieldraayer haar hoofd tegen de bal wist te plaatsen.
Prima, maar ondertussen was er al een handvol kansen gemist en nam de onrust toe in het spel.
Gelre wist vervolgens wel gebruik te maken van een slippertje in de verdediging en zo stond het zomaar weer gelijk. Vlak voor rust nog zo’n onrustig moment in de Nijverdalse verdediging en ja dan is het, volledig tegen de verhouding in, 1-2 voor Gelre. Dan ga je dus niet lekker naar de kleedkamer en dat roep je over jezelf af. Zonde.

Na de rust bleef de Zweef drukken en dat is dan wel positief te noemen. Zeker als je bedenkt dat er ook een strafschop door de Zweef werd gemist in het begin van de 2e helft.
Ilze de Vries maakte, na een lange afwezigheid vanwege een slepende blessure, weer haar rentree. Nog niet fit genoeg voor een volledige wedstrijd, maar wel scherp genoeg voor veel gevaar voorin in de 2e helft.
10 minuten voor tijd maakte Ilze een knappe goal via een lage schuiver laag in de linkerhoek en nog in de zelfde minuut via haar hoofd de winnende 3-2. Hoezo een prachtige comeback.
Met de hakken over de sloot, maar wel goed voor het zelfvertrouwen. Temeer omdat er voldoende kansen werden gecreëerd.