Berghuizen MA1 – De Zweef MA1 (3-1)

Na een zeer belangrijke maar moeizame overwinning vorige week op SVI uit Zwollle moesten we vandaag naar Oldenzaal om te spelen tegen Berghuizen het walhalha van het vrouwen voetbal in Overijssel.

Op tijd bij de Zweef aanwezig kunnen de meiden weer eens geen bespreking houden omdat er een team in deze ruimte zit, misschien wordt het hoog tijd om twee van die whiteboards binnen de vereniging te hebben, ik ga nu niet staan janken MAAR meestal zijn de meiden teams de dupe van de jongens teams.
Dan maar iets eerder naar Oldenzaal, voor velen van ons bekend
als de Boeskoolstad in de maand februari.
De opstelling bekend gemaakt op het terras bij Berghuizen, andere keuze was er niet gezien we de kleedkamer moesten delen met een ander team. Marel en Suzanne mochten de eerste helft reserve staan.
Joyce (keeper) en Sharon konden vandaag niet voetballen.
Al vroeg in de wedstrijd moesten we Felicia wisselen omdat er een speelster ontzettend hard tegen aan haar knalde, dit was een signaal voor Berghuizen om zo door te gaan want de scheidsrechter floot hier niet voor.
Na 30 minuten kregen we een vrije trap tegen….. waarom…..??? daar wordt nu nog over gepraat. Door een kleine communicatie fout tussen de keepster Celine en de rest van de meiden werd het 1-0 voor Berghuizen. De eerste helt waren de jeugdige meiden van Berghuizen gewoon beter als ons.
Rust………
De bespreking in de kleedkamer ging met kopjes thee en bidons op de grond om de meiden uit te leggen wat ze beter konden doen naar het idee van de trainer Harry. Gelukkig kwam het uit wat de trainer vertelde, Myrthe scoorde met een super mooie boogbal (40 meter) in het lege doel van Berghuizen.
De meiden speelde al een stuk beter als de eerste helft, soms moet je ook geluk hebben meiden. Helaas werd een super schot van Marel gered door de keeper. Myrthe knalde op de lat, maar de terugkomende bal was iets te moeilijk voor Marith. Een knappe redding van Celine was ook gelijk weer een nieuwe aanval voor de meiden MA1; een hele goede voorzet wordt door Myrthe in getikt maar wederom met veel geluk gered door de keepster van Berghuizen. Bij de volgende bal denken we allemaal dat Julia kan uithalen, maar toen ze klaar stond was de bal net een biljartbal; er zat een geweldige curve aan en daardoor stuiterde bal heel vervelend weg.
Zoals zo vaak in voetbal valt de bal aan de verkeerde kant er wel in, een terug speelbal van Kristie wordt door Celine een beetje verkeerd weg getrapt tegen een speelster van Berghuizen en zo sta je met 2-1 achter. Het werd nog 3-1 ondanks een overtreding die werd gemaakt op Felicia Biemans; de noppen en krassen staan vol in zijn been (reactie van descheidsrechter “ik hoef toch niet meer te fluiten als er nog twee minuten te spelen is……….”).
Zeer leerzame middag voor de meiden vooral als je uit speelt en niet scherp aan de wedstrijd begint.
Niet alle meiden staan met hun naam vermeld, maar alle meiden ontzettend hun best gedaan bedankt voor jullie inzet.
Ik wil nog een ding kwijt over het aanstellen van de scheidsrechters binnen het meiden voetbal. Van alle kanten wordt het meidenvoetbal de hemel ingeprezen, alleen niet bij de verenigingen die een scheidsrechter moeten aan stellen. Het niveau is ondertussen heel hoog geworden, daar kun je geen scheidsrechters meer op zetten die zo iets hebben van “vrouwenvoetbal stelt niets voor” of zoals vanmiddag een jonge dame van net 20 jaar uit Berghuizen 2.
Ik weet niet wie hier actie in kan onder nemen maar wordt tijd dat de KNVB ook bij de hoogste meiden teams neutrale scheidsrechters gaat aanstellen; geen ouder of spelers(sters)  die geen zin hebben om te fluiten maar moeten omdat omdat ze moeten fluiten.
Arthur Weijermars bedankt voor het vlaggen, Marcel had een snipperdag dat kan ook in het vrouwen voetbal.
Celine bedankt dat je Joyce Tijhuis hebt kunnen vervangen.