De Zweef MA1 – RSC MA1 (1-4)

Nadat de helft van ons team een gezellige avond heeft gehad bij het Oktoberfest, zijn we om 13.00 uur weer aanwezig bij de voetbal. De basisopstelling voor vandaag is: Joyce, Felicia, Suzanne, Annemijn, Kristie, Charon, Julia, Merle, Marèl, Myrthe en Marith. Sharon, Esmee en Celine beginnen op de bank. We moeten vandaag tegen de koploper, dus we weten dat het een zware pot zal worden. RSC is al aanwezig op ons sportpark als ze ontdekken dat ze de wedstrijdkleding zijn vergeten. Er wordt besloten om de wedstrijd een half uur uit te stellen en om 15.00 uur te beginnen. Tijdens de warming-up heeft Merle last van haar knie, waardoor ze liever niet gelijk in de basis begint. Harry besluit dat Sharon in plaats van Merle zal beginnen als linkshalf.
Het eerste kwartier hebben wij het meeste balbezit en krijgen we veel corners, waaruit we helaas niet gevaarlijk worden. In de 15e minuut gaat een schot van Myrthe net naast en in de 22e minuut gaat een schot van Marith helaas op de keeper. We spelen de eerste helft eigenlijk best goed, maar we hebben nog niet echt uitgespeelde kansen gehad. We gaan met 0-0 de rust in en dat is helemaal niet slecht tegen een ploeg die nog ongeslagen is.
De tweede helft komen Celine, Esmee en Merle erin. Er is gelijk een kans voor Marèl, maar de bal wil niet in het doel. In de 49e minuut is er bijna een doelpunt voor RSC, maar de bal wordt achterin goed weggewerkt. In de 59e minuut is er een goede kans voor Annemijn, maar de keeper heeft de bal klemvast.
In de rust had Harry al gewaarschuwd voor een speelster van de tegenstander, omdat hij dacht dat zij nog wel eens zou kunnen scoren en ja hoor, Harry krijgt helaas gelijk. In acht minuten tijd vallen er drie tegendoelpunten, waarvan er twee gemaakt worden door de speelster waar Harry voor gewaarschuwd had. De moed zakt ons een beetje in de schoenen, want iedereen weet dat dit onnodig was en dat het moeilijk is om zo’n wedstrijd nog naar je toe te trekken.
We proberen gewoon door te voetballen en in de 82e minuut scoren we. Een uitstekende vrije trap van Suzanne wordt door Marèl netjes binnengeschoten. We hadden overigens nog een penalty moeten krijgen, omdat de tegenstander op Myrthe haar voet ging staan, maar die werd helaas niet toegekend. In de 85e minuut wordt het nog 4-1 en dat is dan ook de eindstand.
Iedereen baalt ervan dat we deze wedstrijd verloren hebben, omdat het zo onnodig was. We speelden best goed voetbal en waren het merendeel van de wedstrijd eigenlijk de betere ploeg. Het veldspel was best aardig, alleen kwamen we bijna niet in de buurt van het doel van de tegenstander. De tegenstander had ook niet veel kansen, maar de kansen die ze in de tweede helft kregen, schoten ze er wel steeds in, waardoor we deze wedstrijd helaas hebben verloren. Celine, bedankt dat je bij ons mee wilde doen!
Volgende week hebben we geen officiële wedstrijd, maar spelen we waarschijnlijk een vriendschappelijke wedstrijd tegen MB1. Op 25 oktober gaan we dan weer verder met de competitie met een wedstrijd tegen PH MA1 in Almelo.