De Zweef VR1 – Vios VR1 (6-0)

Een dik verdiende overwinning voor de Zweef, maar wat maak je het jezelf moeilijk als je slap aan de wedstrijd begint. Niet scherp zijn betekend elke keer een stapje te laat. Te veel ruimte geven aan de hard rennende meiden van Vios kost veel energie om dat weer te herstellen. Maar door onnodige fysieke onbenulligheden wordt het dan ook een irritante wedstrijd, over en weer. De Zweef nam in de eerste helft wel een 2-0 voorsprong. Eerst een bal in de kluts die door Marloes Kuipers kon worden ingetikt. Even later brak Kim Praas door op links en passeerde de keepster voor haar 2-0.

In de 2e helft schoot invalster Aniek te Lintelo binnen een paar de 3-0 binnen en was het een gelopen wedstrijd. De Zweef was meer attent, maar desondanks was het een matige wedstrijd voor de toeschouwers. Na een zoveelste doorbraak van Kim Praas lukte het haar halfweg de 2e helft wel om een medespeelster te bereiken, het was Marloes Kuipers die opnieuw scoorde, 4-0. Binnen een paar minuten kon Kim Praas opnieuw Marloes Kuipers bereiken, maar in plaats van te schieten werd de bal slim breed gegeven en kon Mylene Rodijk uiterst koel zorgen voor de 5-0. Mylene Rodijk kon even later op haar beurt Marloes Kuipers in stelling brengen en zo was ook die rekening weer vereffend. Nogmaals een dik verdiende 6-0 overwinning, maar het hadden dubbele cijfers moeten zijn indien de Nijverdallers volle bak hadden gespeeld. Misschien is de energie gespaard gebleven voor de volgende wedstrijd uit tegen de Witkampers. Wij zullen het zien.