PH MA1 – DE ZWEEF MA1 (2-6)

Na een weekend zonder voetbal is het vandaag weer tijd om punten binnen te halen. We vertrekken een half uur later dan gepland en eenmaal aangekomen in Almelo kunnen we de kleedkamer ook nog niet in, omdat er een jongensteam van Hellendoorn in zit. Gelukkig vindt de scheidsrechter het geen probleem om tien minuten later te beginnen, want liever iets later beginnen dan allemaal blessures door een slechte warming-up.
Op het veld maakt Harry de opstelling bekend: Charon, Annemijn, Suzanne, Esmee, Kristie, Eline, Julia, Marith, Marèl, Myrthe en Merle. Joyce is geblesseerd en kan de komende tijd niet onder de lat staan, waardoor Charon vandaag haar plek overneemt in het doel. Felicia en Sharon beginnen op de bank. Voor de wedstrijd doet de scheidsrechter een pasjescontrole en laat hij zien dat hij een gele en rode kaart bij zich heeft (die hij overigens bijna nog een tweede keer liet zien). Vervolgens moeten we elkaar nog even een fijne wedstrijd wensen, waarna de wedstrijd eindelijk kan beginnen.
De eerste paar minuten zijn wij duidelijk de betere partij en in de 4e minuut komen we al op een voorsprong door een doelpunt van Myrthe. Daarna gaat ons spel iets achteruit en wordt het een beetje chaotisch. Dit komt mede door het kunstgrasveld, omdat hoge ballen alle kanten op stuiteren en ballen over de grond veel harder gaan dan op normaal gras. In de 27e minuut scoort PH en staan we dus gelijk in een wedstrijd waarin we allang met 4-0 voor hadden moeten staan. Na het tegendoelpunt voetballen we gewoon verder en daar worden we voor beloond. In de 33e minuut wordt een voorzet van Marèl er door Merle ingetrapt en het staat 2-1. In de 38e minuut geeft Marith een steekpass op Myrthe. Iedereen denkt dat de bal erin gaat, maar hij gaat net voorlangs. In de 40e minuut krijgen wij een corner. Merle geeft de bal prima voor en Myrthe knalt hem in het doel: 3-1 voor ons.
In het begin van de tweede helft krijgen we veel kansen, maar het lukt ons eerst niet om te scoren. In de 65e minuut valt dan eindelijk de 4-1 door een afstandsschot van Annemijn. In de 75e minuut speelt Marith de bal op Myrthe. Myrthe ziet dat de keeper haar doel verkleint en dus zal ze haar moeten passeren. Myrthe tikt de bal langs de keeper en het staat 5-1. Dan krijgen we helaas weer een tegendoelpunt, ditmaal uit een corner. In de 78e minuut scoren wij nog een keer. Suzanne neemt een vrije trap, die via Myrthe bij Julia beland. Julia schiet de bal koeltjes binnen en het staat 6-2.
Kortom, een goede wedstrijd die we verdiend hebben gewonnen. We hebben ons doelgemiddelde mooi een beetje omhoog gehaald en de drie punten zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. We hebben geluk gehad dat we de tweede helft met 11 speelsters mochten blijven spelen, want Merle ontsnapte maar net aan een rode kaart. Harry was zo slim om haar gelijk na de overtreding te wisselen, want de scheidrechter ging al met zijn hand naar zijn borstzak waarin hij de beruchte kaarten had zitten. Gelukkig was Harry de scheidsrechter dus voor en konden we verder met 11 meiden.
Volgende week spelen we om 14.30 thuis tegen Raalte MA1. Dit is een oude bekende voor ons, waarmee we vorig jaar kampioen zijn geworden en het belooft dus een mooie pot te worden. Kom ons dus volgende week allemaal aanmoedigen!