Avanti MA1 – De Zweef MA1 (0-4)

Om 11 uur aanwezig bij de voetbal om allereerst de nieuwe trainingspakken in ontvangst te nemen. Vervolgens maakt Harry de opstelling bekend: Celine, Annemijn, Esmee, Julia, Kristie, Eline, Charon, Sharon, Marèl, Myrthe en Merle. Marith en Suzanne beginnen op de bank en Felicia is vandaag afwezig.
Harry geeft de boodschap mee dat Julia en Esmee vandaag achterin telkens van plek moeten wisselen, om de lange bal van de tegenstander sneller en beter weg te werken.
We beginnen scherp aan de wedstrijd en dat resulteert al snel in een doelpunt. Een hoge steekbal van Eline vliegt over de verdediging, waardoor Myrthe één op één met de keeper komt te staan en de bal in het netje legt; 1-0 voor ons. In de 7e minuut laat Eline nogmaals haar kwaliteiten zien en geeft wederom een hoge dieptebal. Deze beland bij Merle, die zich geen seconde bedenkt, de bal op de volley neemt en hem keihard in de touwen rost; een gelikte aanval van onze kant dus die zorgt voor de 2-0.
We merken dat er meer in zit en blijven dus op zoek naar nog een doelpunt. In de 9e minuut krijgen we helaas, volkomen onterecht trouwens, een penalty tegen. Zelfs de leiding van Avanti snapte niet waarom de scheidsrechter floot, maar de bal gaat wel op de stip. De tegenstander schiet de penalty echter naast en het staat gelukkig dus nog steeds 2-0. In de 15e minuut besluit Myrthe het maar eens te proberen met een afstandsschot en dat was een goede beslissing. De bal is onhoudbaar voor de keeper en we staan 3-0 voor. In de 35e minuut even een domper met het geblesseerd uitvallen van Annemijn; laten we hopen dat het niet al te ernstig is.
In de rust vertelt Harry dat we moeten zorgen dat we in de eerste tien minuten van de tweede helft geen tegendoelpunt krijgen. We gaan weer vol goede moed het veld in en in de 48e minuut gaat een doelpoging van Marèl maar net naast. In de 55e minuut neemt Sharon een uitstekende corner die er door Kristie wordt ingeschoten. De scheidsrechter fluit echter voor buitenspel; wederom een onterechte beslissing, aangezien Kristie in deze situatie absoluut geen buitenspel kon staan. Helaas dus geen 4-0, maar we blijven met het koppie omhoog voetballen en in de 58e minuut worden we daarvoor beloond. Myrthe dolt de hele verdediging en ook de keeper kan haar niet stoppen; nu wel 4-0 dus. In de 60e minuut maakt Kristie volgens de scheidsrechter een overtreding. Haar tegenstander trapt echter na en wordt er door de scheidsrechter uitgestuurd. Wij krijgen, vanwege de overtreding van Kristie, wel een vrije trap tegen, maar Celine staat prima op te letten en met een prachtige redding voorkomt ze een tegendoelpunt. Het laatste half uur hebben beide ploegen geen kansen meer en dus blijft 4-0 de eindstand.
Kortom, we hebben vandaag uitstekend gespeeld. Avanti was voetballend gezien misschien beter, maar het eerste kwartier speelden wij gewoon heel erg slim en waren we erg scherp, waardoor we deze wedstrijd hebben gewonnen. Harry’s tactiek om Esmee en Julia telkens van plek te laten wisselen, zorgde er inderdaad voor dat we de lange bal er sneller uit konden halen en heeft dus gewerkt. De 3 punten gaan weer mee naar Nijverdal en dat is natuurlijk altijd een fijn gevoel na een wedstrijd. Celine, wederom bedankt dat je bij ons mee wilde doen!

Volgende week spelen we uit tegen Wijhe ’92 om 14.30.