Voorwaarts Twello – De Zweef MA1 0-4

Eindelijk mochten de meiden weer de wei in, niet als jonge lammetjes maar als meiden die hun in hart allemaal Zwevers zijn. In een teamsport heb je altijd reserves, maar bij MA1 was de bank gevuld met meiden die helaas niet konden voetballen door blessures,

Eline, Annemijn en Anouk waren helaas niet inzetbaar Normaal was Marel Verschoor ook niet van de partij omdat ze genoot van een weekje skiën, maar zij maakte de trainer ontzettend blij met een app of ze zaterdag mee mocht doen omdat ze eerder naar huis ging.

Na een teambespreking waarin de trainer leuke en minder leuke dingen te vertellen had gingen we richting Twello om aan te treden tegen Voorwaarts T/Activia.
Het was een stroef begin; is ook niet zo vreemd na een kleine 3 maanden geen wedstrijden voor de meiden.
Na een kwartier begonnen de meiden te voetballen daardoor werd er ook gelijk een prachtige aanval opgezet die via Myrthe richting Charon ging, zij schoot vervolgens in de lange hoek 0-1. Het tweede doelpunt was qua aanval hetzelfde als de eerste alleen ging de bal nu in de korte hoek, wederom was Charon onze doelpunten maker. RUST

Nadat Harry in de rust heeft uitgelegd wat hij graag wilde zien bij de meiden, begonnen we weer met frisse moed aan de tweede helft, waarin we ons het soms ontzettend moeilijk maakten door veelal verkeerde inspeelpasses en keuzes.
De tweede helft was een helft van Sharon ten Hoeve. Een meid van 15 jaar, komend van Des, was de belangrijkste pion in de tweede helft. Ze speelde zich enkele keren ontzettend goed vrij en ging zo de 16 meter in waar de tegenstander haar onderuit haalde en een strafschop volgde. De scheids bood zijn excuus aan aan de speelsters van de tegenpartij. Myrthe wist dit buitenkansje wel te benutten 0-3. En weer ging Sharon ervandoor richting de keeper maar haar schot werd losgelaten door de keeper en ze schoot als nog de bal erin maar de scheidsrechter dacht dat de keepster de bal vast had jammer voor haar na zo’n mooie actie, toch komt de 4-0 op het score bord. Marith scoorde dit doelpunt na een goede voorzet van onze skiester Marel.

Goed begin voor de meiden die het voor laatste jaar samen spelen en graag nog een keer kampioen willen worden.
Speciaal woord van dank aan Celine Legtenberg de keepster die elke week toch maar maar weer twee wedstrijden keepert, morgen staat ze weer in de goal bij vrouwen 2.
Felicia morgen succes bij vrouwen 2 en Kristie succes bij vrouwen 1.