De Zweef MA1 – Twenthe MA1 (1-0)

Op weg naar de titel, Zaterdag 28 maart mochten de meiden weer een wedstrijd spelen. Dit keer kwam Twenthe bij ons op visite op het mooie Gagelman. Twee weken geleden  werd in Goor met 3 – 0 gewonnen, de meiden hadden allemaal zo iets van dat doen we vandaag zo weer!!!!!!!!!!!! Even bij elkaar zitten in de bestuurskamer en luisteren naar de trainer …… wat altijd niet meevalt en dan dingen vergeten omdat we met elkaar drukker zijn dan luisteren naar wat er gezegd en gevraagd wordt voor deze wedstrijd. De trainer en de meiden hebben één doel dit voetbaljaar en dat is nog een keer kampioen worden met elkaar omdat dit  team straks uit elkaar valt, De meeste meiden spelen al vanaf de D met elkaar, soms gaan er meiden af en dan komen er weer nieuwe bij. Ook stopt de trainer aan het einde van dit seizoen bij de jeugd van de Zweef, hij gaat proberen om vrouwen 1 kampioen te maken. Half 3 start wedstrijd. Wind tegen maar met veel overtuiging gaan de meiden van start, kans op kans volgt. De ene nog mooier dan de andere, de vele toeschouwers genieten van de Zweef MA1 Zo snelt Marel regelmatig langs haar tegenstander mist; Myrthe een paar mooie kansen en gaat Marith met haar snelheid langs haar tegenstander, maar een doelpunt valt er helaas niet. Harry moest nood gedwongen wisselen omdat Merle vrij veel last van haar knie had. We gaan de rust in met een 0-0 tussenstand; onvoorstelbaar dat er niet gescoord is, maar Twenthe heeft dit te danken aan een voortreffelijke keepster. In de tweede helft heeft de trainer enkele wissels toegepast, twee meiden uit de B kwamen ons versterken; Michelle en Margot namen de plekjes van Marith en Eline in. Ook Suzanne moest invallen, ze nam de plek in van Merle. Daardoor kwam Julia op het middenveld te voetballen en zodoende werd druk daardoor nog groter op de tegenstander, Twenthe kon en deed niet anders dan de bal weg knallen en hopen op een counter. Een maal lukte dit bijna, maar gelukkig was Celine op tijd bij de bal; dat was het enige wat ze vandaag moest doen.

Met nog ongeveer 5 minuten te spelen, bij een stand van 0-0, kreeg de Zweef een vrije trap. De trainer was al bang voor een punt verlies maar daar kwam de beste speelster van deze zaterdag … Julia Wennemers aanlopen en zij nam deze vrije trap. Tot opluchting van de trainer en de vele toeschouwers ging deze bal erin. Na 4 wedstrijden staan de meiden trots boven aan met 12 punten. De route richting onze doel loopt nog steeds volgens schema. Margot en Michelle ontzettend bedankt dat jullie bij ons hebben meegedaan, jullie waren een echte aanwinst voor vandaag. Celine ook ontzettend bedankt dat je weer wilde keeperen. Er was vandaag echt een girl die de titel girl of de match verdient Julia; deze eer komt jouw tegemoet.
Volgende wedstrijd is op woensdag 8 April thuis tegen SVZW. Aanvang 19.30 uur. Komt allen kijken naar een stel meiden die heel goed kunnenvoetballen.