De Zweef MA1 – SVZW MA1 (2-0)

Na een vrij weekend mocht de meiden van MA1 een doordeweeksewedstrijd spelen tegen SVZW uit Wierden. De trainer moest vanavond weer een beroep doen op 3 gastspeelsters Celine, Manon en Michelle kwamen MA1 versterken, De reden was dat er enkele meiden nog niet 100% fit zijn en nu konden ze nog even verder herstellen. Esmee bedankt dat je de hele wedstrijd niet gespeeld hebt zodat je Zaterdag weer voor de 100% kunt meedoen.
“Lastig” was het begin woord in de wedstrijd bespreking, SVZW wint en verliest met 6-2 van de zelfde tegenstander raar raar. Lastig is het om een speelster liever niet te laten voetballen (Esmee). Om op koers te blijven moeten we vandaag gewoon winnen en dan is het kampioenschap weer een stap dichter bij. De eerste helft was een redelijk niveau, niet goed maar de tegenstander was gelukkig nog slechter dan ons. Na zo’n 20 minuten spelen kwam de Zweef verdiend op voorsprong. Nadat er al enkele kansjes waren gemist wist Marel nu wel te scoren. Na een goede pass van Charon kon ze alleen op de keepster af en scoorde met een schuiver in de verre hoek. Een kleine 5 minuten later onderbrak Julia een aanval en ging er met grote stappen ervandoor om samen met Myrthe een 1-2 op tezetten.  Rechtdoor naar de goal van de tegenstander en keihard de 2-0 scoren. Een goal waar je als trainer heel blij van wordt.
Na enkele wissels en weer wat kansjes gemist te hebben gingen we rusten met een 2-0 voorsprong. De tweede helft was geen beste helft. SVZW was uit de kleedkamer gekomen om zo snel mogelijk te scoren.
Hun beste speelster zetten ze op een van de beste backs van De Zweef. Dat was gelukkig niet zo’n slimme zet gelukkig, toch kregen ze een goede kans op 2-1 maar onze gastkeepster Celine voorkwam dit met een zeer knappe redding. Helaas hadden de meiden van MA1 het vizier deze avond niet op scherp staan. Marel, Myrthe troffen ieder keer de keepster op hun pad. Gelukkig de scheidsrechter floot voor het eind signaal. De meiden hebben weer geen schade opgelopen
en blijven zo op koers.
Vandaag 3 girls off the match nl:
Celine met haar geweldige redding,
Manon met haar onvergetelijke inzet 90 minuten lang en Michelle; door haar vechtlust raakte iedere tegenstander van slag.

Mitchel bedankt voor het vlaggen. Alle toeschouwers bedankt voor het komen kijken naar de meiden. Heel leuk dat vrouwen 2 eerder stopte met trainen om de tweede helft van MA1 te kunnen zien.