SV Dedemsvaart VR1 – De Zweef VR1 (1-3)

Zaterdag 23 augustus was het dan eindelijk zo ver, de tas met wedstrijdkleding mocht uit de kast want de eerste wedstrijd van dit seizoen stond op het programma.
De dames mochten aantreden in en tegen de vrouwen van SV Dedemsvaart. Ondanks de speurtocht naar de vaste selectie voor komend seizoen konden trainer Albert Timmerman en assistent Gill van de Werfhorst op pad met 15 vrouwen die graag weer een balletje wilden trappen.
Dit was ook te zien in de eerste fase van de wedstrijd, ondanks het benauwde weer greep De Zweef elke kans aan om de bal in bezit te krijgen en deze bij de voorhoede af te leveren in de hoop op een doelpunt. Zo waren er aanvallen genoeg voor rust, maar lukte het maar niet om de bal langs de goedkeepende keepster van Dedemsvaart te krijgen.
Tot vlak voor rust, waarbij Kim Praas een prima dieptepass kreeg en deze op haar beurt door kon spelen naar de in de 16 vrijlopende Mylène Rodijk, zij aarzelde niet en schoot de bal zuiver binnen.
Na de thee liet De Zweef zien dat de tweede helft vaak meer ons ding is en dat bij ons ook de verdedigsters kunnen scoren! Yvonne Slag liet zich enkele keren goed zien voor het doel van Dedemsvaart en wist daarbij ook zodanig vrij te lopen dat ze in alle rust de bal goed kon leggen en onder de keepster door in de hoek kon schieten, 0-2.
Helaas wist ook de snelle spits van Dedemsvaart een gaatje te vinden in onze verdediging, waarbij keepster Miranda Baan een prima redding verrichte, maar helaas de rebound er toch in ging, 1-2.
Ook in de tweede helft heeft De Zweef veel kansen gecreëerd, waarbij er helaas maar weinig raak gingen. Het was Kyra Nijenkamp die de score uiteindelijk nog tot 1-3 wist te brengen.
De eerste winst is binnen, maar genoeg verbeterpunten voor de volgende wedstrijd.