SVZW MA1 – DE ZWEEF MA1 (1-4)

Om 11 uur allemaal aanwezig bij de voetbal. Harry maakt de basisopstelling bekend: Joyce, Felicia, Suzanne, Esmee, Kristie, Eline, Charon, Annemijn, Marèl, Marith en Merle. Julia en Myrthe beginnen op de bank. Ook Sharon, die vanaf volgende week waarschijnlijk speelgerechtigd is, is aanwezig om het team aan te moedigen.
Om half 1 start de wedstrijd. Het is behoorlijk benauwd en er zijn heel wat toeschouwers meegekomen uit Nijverdal. De eerste 5 minuten zijn wat rommelig en we hebben weinig balbezit. Er wordt te weinig druk gezet en we zijn teveel aan het happen. Ondanks het rommelige spel waarin weinig passes van ons aankomen, kan SVZW niet echt een goede kans creëren.
Na een kwartier spelen komt Marèl één op één met de keeper, maar schiet ondanks een goed schot naast. Wij verplaatsen ons vanaf nu naar hun helft en hebben meer rust aan de bal. Een goede kans van Merle en haar schot gaat maar net over. De verdediging staat nu een stuk strakker en heeft alles onder controle. Suzanne vervult haar rol als laatste vrouw prima, Esmee vervult ook haar rol weer perfect en ook bij Kristie en Felicia komt de tegenstander er niet meer langs. Een paar goede acties van Marèl en goede schoten van Merle volgen. Het middenveld met Annemijn, Julia en Eline staat nu ook een stuk beter dan in het begin, waardoor er meer aansluiting komt via het middenveld.
Vanwege het warme weer legt de scheidsrechter vervolgens de wedstrijd even stil voor een drinkpauze. Na de drinkpauze gaan we weer goed van start en schuift Kristie na een vrije trap van Felicia mee naar voren, helaas gaat haar schot mis. In de 40e minuut komt er een afstandsschot van SVZW die over Joyce heen gaat; 1-0 achter uit het niets. Twee minuten later een doelpunt aan de andere kant. Na een snelle en verre ingooi van Marith schiet Marèl met buitenkantje rechts binnen: het eerste doelpunt van Marèl in ons team en we gaan met een 1-1 stand de rust in.

De tweede helft beginnen we weer sterk en hebben wij het overwicht. In de 50e minuut een uitstekende loopactie langs de lijn van Charon die voorgeeft op Myrthe. Myrthe schiet hem koeltjes binnen en de stand is 1-2 voor ons. In de 62e minuut krijgen wij een penalty. Er wordt een overtreding op Myrthe begaan in de 16 meter en dus legt de scheidsrechter de bal op de stip. Myrthe schiet hem rechts onder in de hoek en de stand is 1-3 voor De Zweef.
Vanaf dit moment is de wedstrijd gespeeld en heeft SVZW eigenlijk niets meer in te brengen. Dan valt het spel een beetje stil op een paar goede loopacties van onze buitenspeelsters na. In de 75e minuut komt Myrthe één op één met de keeper, maar ze schiet helaas mis. In de 80e minuut wordt het 1- 4 voor ons: een voorzet van Merle beland bij Myrthe die hem vervolgens op de keeper schiet. Na wat geklungel van hun keeper en de laatste man, tikt Charon de bal in het doel waarna ze zelf ook in het net vliegt. De scheidsrechter legt het spel even stil en Charon wordt gewisseld.
De eindstand blijft 1-4 en dus winst voor ons.

Kortom: een hele goede wedstrijd die was gespeeld na de 3-1. Als SVZW echter in het begin voor een grotere voorsprong had gezorgd, had het weleens een andere wedstrijd kunnen worden. Harry is blij met de overwinning en met het feit dat iedereen goed heeft gespeeld. Joyce krijgt in het bijzonder nog een compliment, omdat ze, ondanks dat ze niet veel keeperswerk te doen had, toch een prima wedstrijd speelde, met name in het meevoetballen.

Volgende week spelen we onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen Berkum MA1 om 14.30, dus kom ons gerust aanmoedigen!