DE ZWEEF MA1 – SVI MA1 (2-1)

MA1

Om één uur aanwezig bij de voetbal en Harry maakt de basisopstelling bekend: Celine, Annemijn, Suzanne, Esmee, Felicia, Eline, Julia, Merle, Marèl, Myrthe en Marith. Kristie begint op de bank en Michelle en Brit uit MB1 komen er later bij. Joyce, Charon en Sharon zijn afwezig en dus doen Celine, Michelle en Brit met ons mee. Aangezien de tegenstander lichtblauwe shirts aan, spelen wij in roze shirts; weer eens wat anders.
Om half drie begint de wedstrijd. De eerste paar minuten gaan gelijk op, maar in de 7e minuut krijgen we een doelpunt tegen: een schitterend afstandsschot van de aanvoerder van de tegenpartij, dat er onderkant lat ingaat, waardoor de stand 0-1 is.
Ondanks de achterstand proberen we te blijven voetballen, waardoor we meerdere kansen krijgen. In de 13e minuut is er een afstandsschot van Marèl, dat maar net mis gaat. In de 23e minuut krijgt Myrthe een flinke duw in de rug in de zestien. We hopen op een penalty, maar die komt er helaas niet. In de 28e minuut geeft Myrthe een dieptepass op Marith die de bal naar Marèl speelt. De keeper heeft het schot van Marèl niet klemvast en de bal valt achter haar op de grond. Helaas blijft de bal voor de doellijn liggen en staan we nog steeds achter. In de 36e minuut geeft Marith een uitstekende pass op Marèl, die de bal rechtsonder in het doel schuift: eindelijk de verdiende 1-1. In de 43e minuut gooit Marith de bal op Myrthe, die hem zonder te kijken op gevoel schiet, helaas in de handen van de keeper. Een minuut later weer een schot van Myrthe, maar wederom heeft de keeper hem klemvast.
In de tweede helft komen Kristie, Michelle en Brit erin. In de 57e minuut een schot op doel van Myrthe, dat er door Julia in de rebound nog bijna wordt ingeschoten. In de 58e minuut schiet Kristie de bal van afstand maar net naast. In de 67e minuut kapt Myrthe twee verdedigers uit en schiet, maar de keeper tikt de bal prima weg. Zo krijgen we erg veel kansen, die er allemaal net niet ingaan, onder andere door goed keeperswerk van de tegenstander. De irritaties beginnen nu toch wel een beetje te komen, omdat de bal er maar niet in wil.
Harry besluit één op één te gaan spelen achterin en er een aanvalster bij te zetten. Nog geen minuut later, in de 84e minuut, ligt de bal in het netje: Michelle komt één op één met de keeper en schiet hem prima binnen; eindelijk die verdiende voorsprong. Harry zorgt ervoor dat we weer met vier verdedigers spelen, zodat we het achterin dicht houden. In de 87e minuut een schot van Myrthe met haar linker, maar de keeper tikt hem voor de zoveelste keer weg.
Kortom: een hele spannende wedstrijd. De eerste helft was een beetje rommelig. We zouden ervoor zorgen dat we het veld kort hielden en dat de verdediging dus snel aan zou sluiten. Dit liep in het begin niet helemaal soepel, maar later zorgden we ervoor dat de tegenstander steeds buitenspel stond, waardoor ze in de tweede helft eigenlijk geen kansen meer hebben gehad. We hadden met iets grotere cijfers kunnen en misschien wel moeten winnen, maar soms heb je van die dagen dat de bal er gewoon niet in wil en dan zijn de 3 punten het belangrijkste.
Celine, Michelle en Brit: bedankt dat jullie bij ons mee wilden voetballen!

Volgende week spelen we om 12.00 uit in Oldenzaal tegen Berghuizen MA1.