Almelo VR1 – De Zweef VR2 (6-1)

VR2_28-9
Hoe fijn zou het zijn om de competitie goed te beginnen. Lekker meteen wat punten sprokkelen en een plekje veroveren in de middenmoot of zelfs hoger. Normaal gesproken zou dit te doen zijn met het spelersmateriaal waarover wij bij de Zweef beschikken. Maar ja.. blessures, zwangerschappen, werk enz. Je denkt een ruime selectie aan dames te hebben maar niets is minder waar, op het moment komen we zwaar tekort!
Toch vandaag weer een volledig elftal bij elkaar weten te sprokkelen voor de wedstrijd tegen het bekende Almelo. Eerdere wedstrijden waren vaak spannend, voetballend deden we weinig voor elkaar onder, waren wij zelf vaak beter maar meestal trokken zij aan het langste eind. Fysiek is Almelo erg sterk en de dames zijn zeker niet op hun mondje gevallen. De scheids is vaak van grote invloed, zo ook vandaag. De scheidsrechter was voor ons helaas een bekende.
Met wederom aantal aanpassingen en met hulp van de meisjes B! begonnen we wat onwennig. Almelo was fel en scherp en zij kwamen dan ook al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Kan gebeuren, niets aan de hand. We begonnen steeds beter te voetballen en het kon op deze manier een leuke pot worden! Een aanval over rechts, Angela op snelheid en zij geeft de bal aan Margot die in de spits gepositioneerd stond. Margot, een van de meisjes B ging zelfverzekerd richting het doel en waar zij de bal rustig in het hoekje kon prikken schoot zij hem keihard in de kruising, 1-1, grote klasse!
Op dat moment ook een verdiende stand en als we zo door zouden voetballen zat er ook zeker meer in.
De rest van de eerste helft was het spelbeeld ongeveer gelijk, afgezien van het feit dat Almelo nog een keer scoorde. 2-1 met de rust. Duidelijk was dat wij voetballend zeker niet onderdoen voor Almelo en dat wij moeten zorgen ons eigen spel te spelen en ons zeker niet op laten naaien door de scheids. Ik herhaal, ons zeker niet op laten naaien door de scheids! Dit is makkelijk praten natuurlijk. Het wordt wel anders als je denkt de 2-2 te kunnen gaan maken en de scheids een doelpunt goedkeurde welke zuiver buitenspel was! Die trok zich helaas weinig tot niets aan van de grensrechters, aan beide kanten. In plaats va 2-2 werd het dus 3-1 en extra zuur was nog dat onze Lisanne 10 minuten op de bank plaats moest nemen. Lisanne toonde zich een ware Dikkers door na het onterechte doelpunt vol passie, met de enige agressie en vol emotie op de scheids af te stormen. Gelukkig zonder fysiek geweld maar begrijpelijk dat de scheids zijn harige billetjes even samenkneep. Gele kaart.
Hierna leek het wel of wij er niet meer in geloofden en werden de goals een beetje weggeven. De uiteindelijke uitslag, 6-1 is dan ook wat geflatteerd. Thuis wacht ons weer een pittig duel tegen Almelo, gelukkig met andere scheids.
Mooie duels, de aanvoerder van Almelo tegen Dikkers. Beiden sterk, beiden technisch en beiden af en toe over het randje.. Zolang je elkaar na de wedstrijd de hand kunt schudden moet dit kunnen.
Als laatste nog een grote pluim voor de meiden van de B! Waar de meisjes A en de veteranen vandaag niet konden stonden de meiden uit de B op om ons te helpen, en zeker niet onverdienstelijk. Het was goed te zien dat de jeugd de toekomst heeft, top!
Nog een laatste puntje.. Vandaag is ons Rene teruggekomen van een prachtige vakantie in Amerika. Ook al waren de stand-in coaches top, ook al gunnen wij Rene alle mooie vakanties.. Wij zijn onmeunig blij dat hij er weer is!!
Volgende week een nieuwe kans op de eerste punten en wel tegen Hengelo! Nieuwe week, nieuwe kansen, we blijven positief..