La Premiere V1 – De Zweef VR2 (5-3)

1457760_1547741642129919_5454383698436351333_n

 Vandaag de uitwedstrijd tegen La Première uit Almelo. Tegen deze ploeg hebben we vorig jaar 1 wedstrijd gespeeld en met prachtig voetbal wonnen wij met 6-1. Dit seizoen is er echter niets te voorspellen, iedereen wint van iedereen. Zo zijn de uitslagen van Lap ook zeer wisselend en daaruit kunnen we dus niets opmaken.
Om half 2 zou het eerste fluitsignaal klinken en dus kon iedereen heerlijk uitslapen. Nog even wat commotie voor onze trainer deze ochtend met een dreigend spelerstekort maar wederom mogen wij de meisjes A zeer dankbaar zijn. Charon Vogelenzang de Jong, Myrthe Weijermars, Julia Wennemers en Annemijn Woesthuis kwamen ons vandaag versterken! Vanuit hier ook een felicitatie voor Marije Scholten, zij vierde vandaag haar 25ste verjaardag!
Ik kan een heel lang verhaal gaan houden over het verloop van de wedstrijd. Ik zou ook een van de eerdere verslagen kunnen kopiëren. Weet je, een verslag maken is veel leuker wanneer er een goed resultaat wordt behaald, toch laat ik mij niet kennen en zal ik even kort de wedstrijd beschrijven.
Snel was duidelijk dat wij voetballend de bovenliggende partij waren. Lap had wat potige dames en snelle voorhoede speelsters maar qua voetbal zat er weinig in. Toch waren zij het die het eerst het net vonden. Een lange bal van achteruit en de snelle rechtsbuiten was erdoor. Hoewel het schot vrij slap was rolde de bal in de goal. Een flinke tegenvaller. Hierna weer goed spel van onze kant en kansen kwamen er ook, maar.. Een lange bal, niemand die hem fatsoenlijk wegwerkt en hop, 2-0, wederom zwaar onnodig! Gelukkig gaven we niet op en met het inbrengen van Myrthe werden we meteen gevaarlijk. Zij was het ook die de aansluitingstreffer maakte. Een mooie diepe bal van Marije en Myrthe kon keurig afronden. Met deze stand gingen we ook rusten.
De tweede helft was hetzelfde, wij voetballen, Lap scoort. Weer twee keer niet scherp en hij lag binnen 10 minuten alweer twee keer in het netje. We liepen weer achter de feiten aan. De 4-2 kwam van de voet van Lisanne, net buiten de 16 schoof zij de bal mooi in de hoek. De 4-3 was er eentje om in te lijsten, en een groot compliment voor de meiden A! Een bal op het middenveld komt via de voet van Charon bij Julia, laatstgenoemde produceerde een heerlijke steekbal richting Myrthe. Wanneer Myrthe en kans in één zin staan dan weet je het wel 4-3! Nog een tandje erbij en die vierde zou er ook komen. Er viel inderdaad nog een goal, aan de verkeerde kant. De uittrap van onze keepster was niet helemaal zuiver en viel voor de voeten van een Almelose spits. Zij bedacht zich niet en met een mooi schot verschalkte zij Celine Legtenberg. Klaar. Basta.
Ontzettend zuur om steeds beter te voetballen en toch de punten niet te halen. Of de verdediging is niet scherp, of het middenveld lijdt balverlies of de aanvallers maken de kansen niet af. Om moedeloos van te worden! Gelukkig leed de concurrentie ook puntverlies en we zeggen het gewoon weer… De volgende competitiewedstrijd voor de volle winst! Hopelijk is Leonie Verduin dan hersteld van haar blessure.
Volgende week eerst weer een bekerwedstrijd, daarin doen we het namelijk wel goed! 18 November in Wierden tegen SVZW, cupfigthers! Hopelijk dan een leuk verslag!